DCS: 8% din bugetul familiei merge pe telefonie-internet-televiziune


Potrivit unui studiu realizat de Digital Cable Systems, romanii cheltuie in medie 70 - 80 de lei pe luna pentru servicii de telefonie, internet si televiziune.

Suma este mult mai mica decat cea cheltuita in statele din vestul Europei, unde se incadreaza intr-un interval cuprins intre 60 - 80 de euro, se arata in comunicatul de presa.

”Romania ramane in continuare o piata guvernata de pret, pentru toate categoriile de servicii si produse de telecomunicatii. Cu toate acestea, in ultimul an, putem observa o crestere a asteptarilor clientilor privind calitatea serviciilor si caracteristicilor acestora. Desi cu un grad de penetrare de peste 100%, in cazul unor anumite tipuri de servicii (ca de exemplu telefonia mobila), piata din Romania mai are inca un potential de crestere crescut pe servicii de telefonie-internet-televiziune”, spune Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Potrivit rezultatelor studiului realizat de DCS, in prezent, cel putin 60% dintre gospodariile din Romania au televiziune prin cablu sau satelit, 25% folosesc servicii de internet, iar aproximativ 25% dispun de un post de telefonie fixa.

Dintre aceste tipuri de servicii, internetul are cel mai mare potential de crestere, cu rate de circa 10% pe an, se mai arata in comunicatul de presa.

Reprezentantii Digital Cable Systems, estimeaza de asemenea ca si serviciile de tip triple play vor avea o crestere de cel putin 10%, ducand astfel la sfarsitul lui 2009 la o crestere a ponderii pachetelor integrate in totalul serviciilor de telecomunicatii oferite de catre companiile prezente pe piata din Romania.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


 


Nu exista comentarii