DCS: Din 2011 sunt asteptate achizitii si tranzactii importante in domeniul telecom


Dinu Malacopol, CEO Digital Cable Systems (DCS), vede 2010 ca un an al continuarii consolidarilor ”uzuale”, al caror start a fost dat inca de anul trecut.

Potrivit lui Dinu Malacopol, incepand cu 2011, vom asista la consolidari mai spectaculoase pe piata de profil, odata cu stabilizarea situatiei economice si cu maturizarea acestui domeniu in Romania, se arata in comunicatul de presa.

Piata telecom era deja foarte competitiva inca dinainte de criza. Efectele suprapuse ale perioadei economice dificile, lipsa de finantare, scaderea ARPU (n. red. - average revenue per user) si a numarului de clienti, amanarea deciziei de achizitii de tehnologie, amanarea marilor proiecte guvernamentale si private, imping piata catre o zona de consolidari atat pe verticala (cei mari ii achizitioneaza pe cei mici), cat si pe orizontala (chiar intre jucatori de pe piete complementare). Aceste consolidari sunt absolut necesare prin prisma crearii de margini suplimentare prin folosirea sinergiilor dintre cele doua parti, aceste margini dand acces la finantare si, deci, la dezvoltarea ulterioara a business-ului”, spune Malacopol.

Odata cu achizitiile si cu consolidarea pietei, companiile din telecom vor investi in acest an in dezvoltarea retelei si a produselor proprii, in timp ce tarifele serviciilor se vor mentine la un nivel similar celui de anul trecut.

Potrivit reprezentantilor DCS, tendintele de pe piata de telecomunicatii indica o cerere crescuta a consumatorilor pentru serviciile de date, servicii care in 2010 vor inregistra cea mai buna evolutie a vanzarilor. De asemenea, ei sustin ca o crestere semnificativa fata de valorile anterioare va inregistra si televiziunea digitala prin cablu, desi acest serviciu continua sa ramana unul de nisa.

Pe baza estimarilor actuale referitoare la aprecierea leului, marjele de profit ale companiilor cu tarife in lei s-ar putea mentine cel putin la nivelul din 2009 in termeni de euro. In schimb, acestea vor fi afectate in cazul operatorilor cu tarife in euro, se mai arata in comunicat.

In acord cu tendintele din piata, conducerea DCS a pregatit pentru acest an un buget de aproximativ sapte milioane de euro, destinat investitiilor in modernizarea retelelor proprii, dar mai ales achizitiilor. Compania este interesata de jucatorii locali prin care isi poate consolida pozitia in urbanul mediu.

Pentru 2010, operatorul telecom vizeaza o crestere a veniturilor de 10% pentru serviciile de televiziune analogica si digitala, o majorare de 30% pentru serviciul de Internet, dar si o triplare a numarului de clienti pentru solutia de voce fixa lansata in ultima parte a anului trecut.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii