DCS estimeaza o crestere de 15% a cifrei de afaceri in 2010, fata de 2009


Potrivit reprezentantilor companiei, anul trecut, Digital Cable Systems a inregistrat venituri de pana la 30 de milioane de euro, cu 20% mai mult, comparativ cu 2008.

Dial Telecom, divizia de business a companiei, a generat cinci milioane de euro din totalul veniturilor de anul trecut, se arata in comunicatul de presa.

Cel mai solicitat serviciu a fost cel de Internet, pentru care DCS a raportat o crestere de 30%, comparativ cu 2008. 

Conform reprezentantilor Digital Cable Systems, Internetul isi va mentine evolutia pozitiva si in 2010, compania vizand o crestere de 20% - 30% pentru acest serviciu. 

Veniturile pot creste in special prin lansarea de servicii noi, dar si din solutia de date, care are o rata anuala de crestere de cel putin 10% per ansamblul pietei, evolutie care a fost temperata usor de criza. In aceasta perioada, piata este caracterizata si de o nevoie de eficientizare si de reducere a costurilor, care se resimte atat in cazul operatorilor, cat si de partea clientilor. Anul trecut, aproximativ 30% dintre clientii Dial Telecom au solicitat renegocierea contractelor, care a fost facuta prin ofertarea de solutii si servicii noi, astfel incat, valoarea contractelor nu s-a diminuat”, spune Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.
Potrivit estimarilor DCS, in acest moment, valoarea pietei telecom din Romania se ridica la aproximativ patru miliarde de euro, 40% din aceasta suma fiind generata de segmentul nonconsumer (inclusiv sectorul guvernamental).


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii