DCS se pregateste sa lanseze serviciul de televiziune digitala pentru clientii rezidentiali


Potrivit reprezentantilor Digital Cable Systems, serviciul va fi lansat in luna martie, avand la baza o investitie initiala de circa 500.000 de euro.

Serviciul de televiziune digitala va fi disponibil utilizatorilor rezidentiali prin AKTA, divizia companiei orientata catre segmentul consumer, se arata in comunicatul de presa.

In acest moment, este greu de estimat valoarea totala finala a investitiei pentru lansarea acestui serviciu catre toti clientii nostri de cablu, insa intr-o prima faza putem vorbi de o suma in jurul a 500.000 de euro. Avand in vedere ca, alaturi de accesul Internet, televiziunea digitala va avea cea mai accentuata crestere in urmatorii ani, perioada de recuperare a investitiei va fi de doi - trei ani, insa, in astfel de situatii trebuie sa tinem cont si de evolutia economica, precum si de faptul ca acest serviciu va ramane unul de nisa si in urmatorii cativa ani”, spune Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Prin lansarea noului serviciu, conducerea companiei spera sa atraga circa 10.000 de clienti in primele 12 luni. Cei mai importanti factori care influenteaza migrarea clientilor catre transmisia digitala includ numarul si calitatea programelor, calitatea semnalului video si audio, precum si garantia unui semnal stabil si de inalta fidelitate.

Reprezentantii Digital Cable Systems se asteapta ca, in decurs de doi ani, serviciul de televiziune digitala sa fie achizitionat de aproximativ 20% dintre clientii rezidentiali AKTA.

Tehnologia care va fi folosita in prima faza de Digital Cable Systems este DVB-C, MPEG-2, Standard Definition, urmand ca, in functie de rata de migrare a clientilor catre acest serviciu, sa se upgradeze ulterior la MPEG-4 si HD.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii