Deloitte: 2017 incepe cu o corectie pe piata de M&A


    


Primul trimestru din 2017 a adus o corectie pe piata locala de fuziuni si achizitii (M&A), in care au devenit publice 28 de tranzactii semnificative cu o valoare anuntata de 368 de milioane de euro.

Fata de trimestrul I al anului trecut, numarul de tranzactii a crescut cu 40%, in timp ce valoarea a crescut cu 11%. Comparativ cu trimestrul anterior, volumul tranzactiilor a scazut cu 10%, iar valoarea tranzactiilor s-a injumatatit, chiar si fara a lua in considerare cele doua mega-tranzactii ale trimestrului IV (Mid Europa - Profi si Asahi - Ursus Breweries), se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Piata de fuziuni si achizitii traverseaza o perioada propice, iar primul trimestru a fost in linie cu asteptarile noastre. In continuare, estimam ca, la nivelul intregului an, activitatea la nivelul pietei sa fie la fel de intensa comparativ cu 2016, avand in vedere rezultatele in crestere ale companiilor din toate domeniile de activitate, cat si un interes mare al fondurilor de investitii pentru Romania”, spune Ioana Filipescu, partener consultanta in fuziuni si achizitii Deloitte Romania.

Cea mai mare tranzactie din primul trimestru a fost achizitia de catre Fortuna Entertainment Group a Hattrick Sports Group, prezent in Romania prin Casa Pariurilor. Dupa estimarile reprezentantilor Deloitte, valoarea componentei romanesti a achizitiei a fost de 51 de milioane de euro. In cadrul tranzactiei, Deloitte a realizat due diligence pentru cumparator.

A doua tranzactie dupa valoare a fost preluarea si majorarea de capital de 50 de milioane de euro a City Insurance de catre fondul specializat Berlin London Beteiligungs.

Podiumul este completat de achizitia depozitului de la Oarja de catre Globalworth Real Estate, care a platit 42,5 milioane de euro pentru a intra in posesia spatiilor.

Valoarea medie a unei tranzactii a fost de 25 de milioane de euro in primul trimestru, similar cu cea din trimestrele precedente, dar sub nivelul din trimestrul IV 2016. Daca se iau in considerare tranzactiile ale caror valori nu au fost facute publice, reprezentantii Deloitte estimeaza ca piata de tranzactii de fuziuni si achizitii din Romania a fost de 370 - 500 de milioane de euro in primele trei luni ale anului 2017.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii