DevHacks, cel mai mare hackathon cu impact asupra societatii, are loc in toamna aceasta pe 27 - 28 octombrie


    


Timp de 24 de ore, pasionatii de tehnologie se intalnesc in Bucuresti, in cadrul DevHacks, cel mai mare hackathon care are ca scop gasirea unor solutii inteligente care sa contribuie la imbunatatirea realitatii locale, mentioneaza organizatorii evenimentului.

Acesta este al treila an consecutiv in care DevHacks lanseaza o provocare pentru echipele care vor sa dezvolte idei noi si aplicatii din zona Web, Mobile, Video & Audio Hack, Women in Technology, Big Data, AI&IoT&Robotics, Security si DevOp.

Pe parcursul celor 24 de ore, 65 de echipe formate din programatori, designeri, product manageri, marketing specialists si dezvoltatori software vor lucra impreuna pentru a genera solutii inovatoare pentru problemele din viata de zi cu zi.

Una dintre misiunile DevHacks este de a sustine comunitatea femeilor din domeniul tehnologiei, astfel ca, la cea de-a treia editie, va exista o categorie dedicata, Women in Technology. 

Participantii la editia de anul acesta a DevHacks au posibilitatea sa fie consiliati de mentori care vor sustine eforturile programatorilor atat cu sfaturi tehnice cat si cu idei noi. Printre acestia se afla Cristian Orasanu, Manager General Innovations Incubator: Powered by Crossrider Plc; Matei Dumitrescu, investitor la TechAngels; Sergiu Negut, investitor si fondator SVP Consult; Robert Knapp, Co-fondator si CEO CyberGhost. Printre companiile partenere de anul acesta se afla Metro Systems, Accenture si Havana. Alaturi de acestia, zonele de relaxare si distractie vor fi realizate impreuna cu Tassimo, Pauza de Fructe si Mobila Dalin.

Editia de anul trecut, DevHacks 2016 s-a remarcat prin solutiile pe care echipele le-au generat pentru trei probleme identificate: gasirea unui echilibru intre viata personala si cea profesionala; lipsa contextelor care faciliteaza invatarea alternativa; numarul redus de aplicatii care sa usureze si sa faciliteze conectarea locuitorilor cu sistemele urbane actuale.

Castigatorii editiei precendente au fost echipa Zitec, cu o solutie pentru categoria Smart City. Aceasta propunea o abordare personalizata pentru consumatori, creand un panou publicitar pe baza de senzori capabili sa cunoasca profilul persoanelor aflate in perimetrul acestuia si sa livreze in timp real un continut adaptat pentru nevoile lor.

La evenimentul din aceasta toamna sunt asteptati programatori indiferent de limbajul pe care il cunosc sau de nivelul de experienta in domeniul IT, individual sau alaturi de o echipa, pentru a dezvolta idei care sa contribuie la imbunatatirea realitatii sociale.

DevHacks va avea loc pe 27 - 28 octombrie, in Bucuresti, la Deschis Gastrobar si Mater. Pentru cei care se inscriu pana pe 23 octombrie, portalul de cariera hipo.ro ofera 100 de invitatii gratuite. Mai multe detalii despre eveniment si inscriere pot fi gasite aici.
 

startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii