Dezvoltarea personala si profesionala continua este esentiala pentru un antreprenor


Ana Maria Andronic, Senior Associate la casa de avocatura Biris Goran, este de parere ca dezvoltarea personala trebuie sa fie un mod de viata pentru un antreprenor, insa este in acelasi timp si o piatra de incercare, fiind vorba de un proces de lunga durata, ca un maraton.

Experienta dovedeste ca nu toti au rezilienta si perseveranta necesara sa duca la bun sfarsit o astfel de cursa. Cred ca inainte de a lansa un proiect pe cont propriu este bine sa se gandeasca la aceste lucruri”, spune pentru startups.ro Ana Maria Andronic, speaker in cadrul evenimentului Excelez, din 14 si 15 mai, unde va sustine workshop-ul “Poveste de succes”.

Ea este de parere ca nu poti fi antreprenor daca nu ai modul "continuu" setat pe bord-ul afacerii pe care o conduci. Un antreprenor ar trebui sa fie in permanenta vigilent si orientat catre pasul urmator al afacerii, toate acestea necesitand antrenament sustinut.

Succesul nu este intotdeauna foarte greu de obtinut. Mai greu este insa sa mentinem un succes. Cred ca mentinerea unui succes se poate face numai cu un efort continuu, cu o dezvoltare personala sustinuta si in linie cu ultimele dezvoltari ale societatii”, precizeaza Ana Maria Andronic, al carei prim proiect antreprenorial a fost crearea Venture-Connect (al carui scop este conectarea antreprenorilor din IT cu investitorii) impreuna cu colegii de la Biris Goran.

In ceea ce priveste propria dezvoltare personala, ea spune ca ideea de dezvoltare continua i-a fost "sadita" inca din adolescenta de catre familie.

Experienta de judecator la o varsta foarte tanara a invatat-o doua lucruri foarte importante - exchilibrul si responsabilitatea. Mai tarziu, cand a lucrat pentru American Bar Association, a invatat alte doua lucruri la fel de importante - gandirea deschisa, eliberata de prejudecati, si networking-ul. Mai departe au fost o serie de acumulari de informatii de specialitate in zona de Proprietate Intelectuala, Internet si Tehnologie in State Unite, iar toate acestea impreuna au atins o masa critica si au dus oarecum natural catre lansarea initiativei VentureConnect, in 2010.

(Citeste aici mai multe despre evenimentul Excelez.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii