Die Biene Maja Kindergarten: peste 80% dintre copii revin pentru programul de after-school


     


Reprezentantii Die Biene Maja Kindergarten, institutie de invatamant prescolar cu predare in limba germana, spun ca in ultimii ani s-a inregistrat o evolutie a cererii pentru programul after-school, in principal pe fondul cresterii timpului petrecut la serviciu de catre parinti, motiv pentru care acestia prefera sa investeasca intr-un program care ii ajuta pe copii la rezolvarea temelor, aprofundarea materiei, mentinerea unei legaturi continue cu limba straina in care studiaza si pe perioada vacantelor, si care sa incurajeze participarea la activitati optionale.

Cresterea cererii pentru programul after school a fost observata de la an la an, ajungand ca in 2015 peste 80% dintre copiii care pleaca din aceasta institutie de invatamant sa revina, odata cu intrarea la scoala, pentru acest program, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Programul after-school nu se incheie odata cu terminarea anului scolar, acesta fiind disponibil si pe perioada verii, fiind preferat in ultimii ani de parinti ca alternativa la tabere sau mutarea copiilor la bunici.

In acest moment, gradul de ocupare este intre 70% - 100%, in functie de nivelul de varsta. Majoritatea (peste 90%) sunt clienti fideli (copii absolventi ai Die Biene Maja, care acum sunt elevi la Colegiul German Goethe).

Potrivit unui chestionar intern, prin care s-a vizat determinarea cat mai exacta a asteptarilor parintilor cu privire la programul after-school, au rezultat doua mari obiective: rezolvarea corecta a temelor si asigurarea unei stari de bine a copilului.

Pe langa programul after-school, parintii opteaza din ce in ce mai mult si pentru programul pre-school,  dedicat copiilor in clase mai mari (V - VIII) care incep programul la scoala dupa-amiaza.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii