Digital Cable Systems investeste 5 mil. euro in extindere


Compania mizeaza pe expansiunea la nivel local a serviciilor de Internet si Telefonie fixa, dar si pe modernizarea tehnologiei existente.

Principala directie de investitie va fi reprezentata de extinderea accesului la Internet, care reprezinta, in acest moment, serviciul cu cea mai importanta pondere in cresterea veniturilor companiei, se arata in comunicatul de presa.

Conform reprezentantilor Digital Cable Systems (DCS), Internetul fix reprezinta motorul de crestere a industriei telecom si, implicit, a companiei, dupa ce, potrivit estimarilor, gradul mediu de penetrare a acestui serviciu a depasit 60% in mediul urban mare.

Compania si-a propus sa investeasca sume importante si in lansarea serviciului de telefonie fixa pentru segmentul rezidential.

Unul dintre obiectivele noastre este sa crestem popularitatea si notorietatea brandului AKTA in randul consumatorilor rezidentiali si avem incredere ca, prin calitatea serviciilor si tehnologiilor utilizate, AKTA va deveni unul dintre cele mai apreciate branduri de pe piata de telecom. In acest sens, mizam pe dezvoltarea serviciilor triple-play, care ofera un pachet complet de solutii de comunicare: video-voce-date”, spune Dinu Malacopol, CEO al DCS.

Compania si-a propus sa atraga o parte importanta a clientilor rezidentiali care utilizeaza deja serviciile de Internet oferite de DCS, procentul mediu estimat al abonatilor de cablu si Internet care vor opta pentru triple-play fiind de cel putin 30% in primul an, in functie de zona.

Din portofoliul DCS fac parte marcile AKTA - divizia orientata catre consumatorii individuali, care furnizeaza servicii triple-play prin cablu (TV/Internet/Telefonie), precum si televiziune prin satelit direct-to-home (DTH) - si Dial Telecom - divizia orientata catre segmentul de business prin servicii integrate de comunicatii electronice: telefonie fixa, acces internet, solutii de date si colocare servere.

Dial Telecom este prezenta pe piata de telecomunicatii din Romania incepand cu anul 2001, ca subsidiara a Dial Telecom Cehia, fiind preluata in 2007 de grupul Digital Cable Systems.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii