Dinu Malacopol: ”Serviciile triple play vor creste in acest an cu cel putin 10% afacerile DCS”


Potrivit reprezentantilor Digital Cable Systems, cifra de afaceri inregistrata anul trecut de companie s-a ridicat la 94 milioane de lei.

Conducerea Digital Cable Systems (DCS) urmareste extinderea serviciilor companiei prin accesarea pietei de telefonie de pe segmentul rezidential – strategie ce ar trebui sa creasca cu cel putin 15% ponderea veniturilor din telefonia fixa in cifra de afaceri a companiei, se arata in comunicatul de presa.

In acest moment, DCS furnizeaza telefonie fixa pentru companii, prin operatorul Dial Telecom. Anul trecut, ponderea acestui operator in cifra de afaceri a companiei a fost de 17 milioane de lei, potrivit reprezentantilor DCS.

Este un moment extrem de important pentru companie, de aceea este firesc sa realizam si cateva reajustari strategice importante. Dial Telecom este operatorul preferat de companiile romanesti pentru furnizarea serviciilor integrate de comunicatii electronice, in timp ce DCS ocupa locul trei pe piata serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor TV din Romania. Vorbim despre doua branduri puternice, care sustin o crestere a cotei de piata si o consolidare a pozitiei detinute in prezent”, spune Dinu Malacopol, CEO Digital Cable Systems.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – divizia orientata catre consumatorii individuali, care furnizeaza servicii triple-play prin cablu (TV/Internet/Telefonie), precum si televiziune prin satelit direct-to-home (DTH) – si Dial Telecom – divizia orientata catre segmentul de business prin servicii integrate de comunicatii electronice: telefonie fixa, acces internet, solutii de date si colocare servere.

Dial Telecom este prezenta pe piata de telecomunicatii din Romania incepand cu anul 2001, ca subsidiara a Dial Telecom Cehia, fiind preluata in 2007 de grupul Digital Cable Systems.

Cu o experienta de 23 de ani in industria telecomunicatiilor, Dinu Malacopol a preluat in urma cu cateva luni functia de Chief Executive Officer a companiei Digital Cable Systems. Anterior numirii in aceasta functie, Malacopol a ocupat postul de director al diviziei dedicate clientilor de business din cadrul UPC Romania.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii