Doar 5% din firmele locale utilizeaza aplicatii mobile pentru afaceri - pe plan international, procentul este de peste 60%


    


Aproximativ 5% dintre companiile locale utilizeaza aplicatii mobile de business specifice industriei in care activeaza, comparativ cu gradul de utilizare de peste 60% inregistrat pe plan international, potrivit unui studiu al companiei de consultanta IDG Research Services, citat de SAP Romania.

Gradul de utilizare este asteptat sa creasca in perioada imediat urmatoare, insa una dintre problemele cu care se confrunta companiile locale este gradul redus de informare pentru dezvoltarea unei strategii bine definite pe zona de mobilitate la nivelul intregii organizatii.

"Companiile locale au inceput sa implementeze solutii punctuale, pe anumite zone de business, fara a dezvolta insa o strategie unitara pe zona solutiilor de mobilitate la nivelul intregii organizatii. Aceasta situatie se datoreaza in special gradului redus de informare asupra modului in care aplicatiile mobile au un impact major asupra tuturor liniilor de business din cadrul unei companii", spune Valentin Tomsa, director general SAP Romania.

In ceea ce priveste liniile de business, mai mult de jumatate dintre companiile internationale chestionate de IDG au deja implementate aplicatii mobile dedicate unui departament, fie ca este vorba de servicii financiare, resurse umane sau vanzari. in plus, un procent similar are acces la solutii analitice si alerte pentru indicatorii de performanta, direct de pe dispozitivul mobil. Companiile utilizeaza tehnologia mobila nu doar pentru a diminua timpul necesar derularii proceselor de business, ci si pentru a obtine informatii accesibile, precise si actualizate, cu scopul de a sustine angajatii, partenerii si clientii in luarea celor mai bune decizii.

Cu toate acestea, doar 20% dintre companiile analizate de IDG au definita o strategie unitara la nivelul intregii organizatii pe zona solutiilor de mobilitate, restul companiilor adoptand doar punctual aplicatii mobile de business. Mai mult, lipsa unei strategii la nivelul intregii organizatii se datoreaza si neincrederii manifestate de executivi, peste 60% dintre acestia declarandu-se nesiguri de succesul investitiilor mobile sau al modului in care solutiile de mobilitate influenteaza pozitiv desfasurarea afacerilor.

Pentru a sustine companiile de pe plan local care doresc sa afle mai multe informatii despre cum pot solutiile mobile de business sa le ajute in generarea de inovatie si transformarea afacerilor, SAP Romania a lansat Mobile Apps Catalog, in care sunt prezentate cele mai utilizate aplicatii mobile, precum si principalele avantaje ce decurg din utilizarea acestora. Catalogul este disponibil si in format digital, putand fi accesat si descarcat gratuit.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii