DPDgroup construieste in Franta un terminal special de aterizare pentru expeditiile cu drone


    

DPDgroup, brandul comercial de curierat al GeoPost, companie detinuta de Posta franceza si prezenta inclusiv in Romania, a inceput sa testeze conditiile de livrare cu drone inca din iunie, anul trecut.

Dupa ce in luna septembrie 2014, o drona a transportat cu succes un colet de 3 kg pe o distanta de 1.200 de metri, alte teste realizate anul acesta au demonstrat fiabilitatea si eficienta tehnologiei alese, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

DPDgroup a dezvoltat un terminal de livrari special pentru drone, in baza unor studii complexe de siguranta a zborului si a livrarii. Terminalul, construit in colaborare cu Atechsys, unul dintre cei mai importanti producatori de drone din lume, dispune de o structura care protejeaza accesul la drona in timpul fazelor de decolare si aterizare, un sistem automat de transport al coletului, si de un sistem electronic care mentine siguranta operationala a dronei.

Terminalul de livrari mentine in siguranta intregul proces de expeditie, din momentul incarcarii coletului, pana la decolare, aterizare si predare a coletului.

Reprezentantii companiei spun ca aceasta este o solutie bazata 100% pe tehnologie, care elimina cele mai mari obstacole cu care se infrunta curierii in munca de zi cu zi: de la infrastructura deficitara si zonele geografice greu de acoperit, la conditiile meteo din zonele expuse la inundatii sau ninsori abundente, la siguranta oamenilor care manipuleaza coletele, respectiv protectia si siguranta coletului si a echipamentului de livrare.

Drona DPD are autonomie pana la 20 km, capacitate de livrare de pana la 4 kg, o viteza medie de 30 km/ora, GPS si camera pentru zbor incorporate, cu sistem de raportare de date.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii