Dragos Manac lanseaza Appnor - primul integrator de Cloud Computing din Romania


Appnor furnizeaza local solutiile Google de business - Google Apps, in cateva luni, serviciile companiei romanesti urmand sa fie disponibile si pe piata din SUA.

"Suntem primii care ofera integrarea serviciilor de Cloud Computing. Asiguram asistenta si suport localizat in limba romana, aspecte esentiale in care marii provideri nu se implica. Am inceput cu parteneriatul Google, insa vom merge mai departe, integrand rapid solutii critice pentru business. In maxim doua luni urmeaza si serviciul de backup online nelimitat, iar pentru inceput oferim 10.000 de euro credit gratuit pentru suport tehnic primilor 200 de clienti care trec la Google Apps", a spus Dragos Manac, consultant Business Development al Sinergetic Clouds, compania ce opereaza Appnor in Romania

In perioada urmatoare, o parte importanta a activitatii Appnor va fi educarea profesionistilor IT si a executivilor privind beneficiile aduse de cloud computing, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Luna aceasta, reprezentantii companiei vor sustine doua seminarii de cloud computing dedicate firmelor mici in cautare de solutii eficiente de limitare a costurilor operationale, respectiv companiilor mari care doresc sa isi eficientizeze procesele de business.

Conform unei estimari a companiei de cercetare de piata Gartner, citate de reprezentantii Appnor, industria de cloud computing poate ajunge la o crestere anuala de 24%, dezvoltarea globala fiind estimata la 15 miliare de dolari, in 2010, si la aproximativ 26 de miliarde de dolari, in 2013.

In fiecare zi, 3.000 de companii din toata lumea adopta serviciile Google Apps, in total fiind deja 2 milioane, dupa cum se precizeaza in comunicat.

Setul de aplicatii colaborative disponibile in Google Apps contine Google Mail, Google Docs, Google Video, Google Calendar, Google Sites si Google Talk.

Peste cateva luni, serviciile Appnor vor fi disponibile si pe piata din SUA.

Dragos Manac este Business Advisor pentru start-up-urile din domeniul tehnologiei. Intre anii 2002 si 2008 s-a ocupat de SNS (System & Network Solutions), companie pe care a infiintat-o pentru a o oferi servicii exclusiv in zona Linux/OSS, partener de business al RedHat si Intel.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii