Dufa Deutek a cumparat producatorul de mortare uscate Bengoss pentru 18,9 mil. euro


Dufa Deutek a semnat achizitia intregului pachet de actiuni al companiei romanesti Bengoss Comimpex, unul dintre principalii producatori de mortare uscate de pe piata autohtona.

In urma achizitiei, Dufa Deutek isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei traditionale de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi, se arata in comunicatul de presa.

"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Acum vom putea oferi partenerilor nostri de afaceri solutii de materiale de constructii extinse si pe categoria mortarelor uscate. Impreuna cu echipa de management a Bengoss Comimpex tintim pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri pe aceasta categorie de produse", spune Bruno Negoita, director general Dufa Deutek.

Pe termen lung, Dufa Deutek intentioneaza sa investeasca in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex, pentru a putea exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania.

"Dupa cateva luni de negocieri am realizat ca Dufa Deutek, si implicit fondul de investitii Advent International, este un partener potrivit si capabil sa construiasca mai departe pe ceea ce am cladit eu. Am decis sa fac tranzactia. Predau stafeta. Compania mea va fi pe maini bune!", spune Cornel Stan, fondator al companiei Bengoss Comimpex.

Cornel Stan va ramane un apropiat al companiei si va ocupa o pozitie de consultant strategic in probleme de management. Suma de 18,9 milioane de euro cu care a fost cumparat pachetul de actiuni va fi virata vanzatorului in doua transe, una acum si cea de-a doua peste doi ani.

"Investim in companii care sunt sau care vor sa devina lideri de piata. Suntem siguri ca si aceasta investitie va fi una de succes, un proiect promitator in care vom investi atat cunostintele adunate in domeniul pietei materialelor de constructii, cat si competentele de management pe care le-am dezvoltat pe piata romaneasca", spune Emma Popa Radu, Director la Advent International Romania.

Compania Bengoss Comimpex SRL este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii. Bengoss Comimpex comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter.

In urma tranzactiei, Dufa Deutek urmareste inregistrarea unei cifre de afaceri cumulate de 65-70 de milioane de euro in 2009 si ocuparea unei pozitii de top pe noul segment de piata in maxim doi ani.

Dufa Deutek a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro in 2007 si o cota de piata de aproximativ 16%. Printre marcile companiei se numara Dufa Deutek, SuperWeiss si Danke!.

Dufa Romania s-a infiintat in anul 1998 ca un joint venture intre 2 investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005, compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin schimbarea numelui in Dufa Deutek.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii