Dupa cinci ani, inca vorbim de criza din cauza “velocracy”


Afirmatia a fost facuta de Richard Hunter, Managing Director EMEA&Asia - Pacific la Fitch Ratings, care spune ca velocracy este conducerea facuta de cei care vorbesc mai repede.

 

El precizeaza ca acest tip de conducere a aparut ca urmare a extinderii internetului si a dispozitivelor electronice, ceea ce permite oricui sa spuna orice, oricand.

Richard Hunter a detaliat, in cadrul conferintei "Credit Risk Management", organizata de ICAP, ca, in acest context, opiniile devin fapte, ceea ce face ca institutiile sa-si piarada puterea in dauna velocratilor, cele mai afectate fiind bancile si guvernele.

"Impactul velocracity este pierderea pilonilor care creeaza stabilitate. Sunt multe opinii care se contrazic, astfel incat managerilor le este greu sa-si dea seama ca fac ceea ce trebuie", a explicat Richard Hunter.

Unul dintre efectele instabilitatii este “plastic premium”: folosirea tot mai intensa a cardurilor, desi multi nu stiu ce este in spatele tranzactiilor. Alte efecte sunt aparitia de crize auxiliare celor generale si volatilitatea valutara tot mai mare.

"Velocracy va creste, ceea ce inseamna ca ai nevoie de fundamente mult mai sanatoase pentru a rezista pe piata", a subliniat Richard Hunter.

El a precizat ca, urmare a crizei economice si a tot ceea ce se intampla pe piata, firmele vor trebui sa-si diversifice sursele de finante, pentru a rezista.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii