Eclisse Romania estimeaza afaceri de 200.000 euro, in 2011


Cifra este cu aproximativ 70% mai mare decat cea de anul trecut, cand a fost de 117.000 de euro. Producatorul italian de sisteme pentru usi glisante a intrat pe piata din tara noastra la inceputul anului trecut.

Pentru primul semestru din acest an, reprezentantii companiei din Romania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 45% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand pana la aproximativ 100.000 de euro, se arata in comunicatul de presa.

Luca Manzato, directorul de dezvoltare al Eclisse, a spus, in cadrul unei conferinte de presa, ca firma a tatonat patru ani piata inainte de a intra in Romania, deoarece n-au gasit partenerul potrivit, dar clienti au inca de acum sapte ani.

Bogdan Manole, directorul tehnic al Eclisse Romania, a spus ca discutiile pentru a intra pe piata din Romania au demarat la inceputul anului 2009 cu furnizorul de materiale de constructii si de amenajari Menatwork, fiind gata la sfarsitul aceluiasi an, cand au decis sa aiba o reprezentanta proprie.

De la intrarea pe piata romaneasca, la inceputul anului trecut, Eclisse a realizat in jur de 1.500 proiecte, din care 70% pe segmentul rezidential si 30% pe cel de birouri.

Bogdan Manole a mai spus ca in ultimele luni au crescut solicitarile pe segmentul rezidential, mai ales din partea consumatorilor finali, si au scazut cele de pe segmentul de birouri.

Compania are showroom-uri in 11 orase din tara si vinde doar sistemele pentru usile glisante, pentru coala de usa colaborand cu aproximativ 30 de producatori de usi din Romania, printre care Pinum (Bucuresti), Mobis Star (Focsani), Ital Stil (Radauti) si MTI  (Brasov).

"Pe langa showroom-uri, am dezvoltat relatii cu peste 40 de distribuitori la nivel national, unde se pot gasi, in prezent, sistemele de usi glisante Eclisse. Vrem ca pana la sfarsitul acestui an, in 1.000 de case din Romania sa se gaseasca cate o usa glisanta, la interior", a mentionat Bogdan Manole.

Cel mai mare distribuitor al Eclisse in Romania este Menatwork, care i-a adus anul trecut 37% din cifra de afaceri.

Investitia initiala pentru a intra pe piata din Romania a fost de 40.000 de euro, pe care Eclisse asteapta sa o recupereze incepand cu anul viitor.

Luigi De Faveri, fondatorul Eclisse Italia, care este si dezvoltator de solutii tehnice si inovatii pentru companie, a spus ca pe piata usilor glisante este nevoie de patru - cinci ani pentru a crea o structura de business si a face profitabila o companie intr-o tara.

Luca Manzato a completat ca din cele 34 de tari in care este prezenta compania, in niciuna nu au avut rezultate extraordinare in primii doi - trei ani de activitate.

Echipa din Romania este formata din zece persoane.

Cea mai mare parte a cererii Eclisse Romania vine din zona Bucurestiului (40%), urmat de Moldova (20%).

Cel mai bine vandut sistem de usi glisante in Romania este modelul Eclisse Unico, reprezentand aproape 50% din vanzari. Acest model este destinat peretilor din gips-carton si conceput pentru incorporarea unui singur panou de usa, indiferent de materialul din care este fabricata: lemn, sticla, cu sau fara insertii si adaosuri aplicate.

Preturile sistemelor de usi glisante Eclisse variaza intre 50 de euro si 150 de euro, in functie de tipul usii si de dimensiune, la care se adauga pretul foii de usa.

Bogdan Manole a mentionat ca pretul pentru sistemul destinat usilor incastrate in zidarie este cu aproximativ 60% mai mare decat cel pentru gips-carton, astfel ca cele mai multe solicitari sunt pentru cel din urma.

Luca Manzato a mai spus ca pe piata de usi din Romania se monteaza anual in jur de 2,1 milioane de usi, din care sub 1% din piata este cea a usilor glisante.

 

Eclisse a fost infiintata in 1986, dupa trei ani infiintand un centru de dezvoltare pentru teste tehnice si verificari. Compania are in jur de 20 de brevete, pentru structurile metalice, mecanismele si tehnologia de glisare. 

Firma a inceput sa exporte acum 14 ani, prima data catre Franta, iar acum sunt prezenti in Europa si America de Sud. Printre tarile in care compania intentioneaza sa se extinda se numara Canada si Australia.

Anul trecut, grupul Eclisse a obtinut o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro, din care 27 milioane de euro compania din Italia, iar profitabilitatea a fost de 12%-13% din cifra de afaceri.

Din grup fac parte zece firme - noua in Europa si una in Brazilia (de unde se vinde in intreaga America de Sud).

In Italia, compania are o cota de piata de 26% pe segmentul usilor glisante, unde se monteaza in jur de 600.000 de sisteme si usi, anual.

Fabrica Eclisse este amplasata la 40 de kilometri de Venetia, avand 102 angajati. Pe langa aceasta, grupul mai are in Italia firma De Faveri, activa in producerea de structuri metalice si accesorii pentru ferestre.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii