Economia sociala - o solutie pentru comunitate


    


Asociatia “Romano ButiQ” a organizat alaturi de partenerii sai, KCMC - K Consulting Management and Coordination, Atelierul de panza si Petrom un eveniment de popularizare a conceptului de economie sociala.

Un exemplu in domeniul economiei sociale, la Clejani  au fost deschise cateva dintre primele structuri de economie sociala, cum ar fi “Atelierul de maturi Clejani” sau “Taraful din Clejani”, iar o noua structura de acest fel, atelierul “Mestesukar Fashion”, urmeaza sa li se alature in procesul de valorificare a resurselor comunitatii pentru a le transforma in beneficii pentru membrii acesteia.

Beneficiile care rezulta in urma activitatii intr-o structura de economie sociala sunt multiple: mestesugarii, pentru ca in marea majoritate a cazurilor vorbim despre meserii, gasesc un loc de munca; stima de sine este stimulata prin sentimentul ca ”esti util” familiei tale si comunitatii din care faci parte si nu in ultimul rand, lucratorii din structurile de economie sociala (SES-uri) duc mai departe traditiile mostenite.

In atelierul de croitorie din Clejani (Asociatia “Mestesukar Fashion”), deschis de Romano ButiQ impreuna cu partenerii sai, KCMC si Atelierul de Panza, in cadrul proiectului “Pakivalo ButiQ”, se va produce o colectie conceputa de un designer strain, care a lucrat voluntar cu membrii echipei. Piesele care fac parte din aceasta colectie reinterpreteaza arta textila si tehnicile traditionale in obiecte de imbracaminte moderne si functionale si se vor comercializa intr-un magazin specializat din Capitala.

Asociatia Romano ButiQ deruleaza proiecte de economie sociala, printre care si cel din Clejani in cadrul Pakivalo ButiQ (”solidaritate in munca de calitate” este traducerea in limba romana a titlului proiectului). Proiectul “Pakivalo ButiQ” isi doreste sa contribuie la combaterea discriminarii, asigurarea de sanse egale grupurilor defavorizate (romi, persoane cu dizabilitati sau familii cu mai mult de doi copii) si sa fie un exemplu practic de solidaritate.

Proiectul "Pakivalo ButiQ" a debutat pe 1 octombrie 2014, se deruleaza in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia pe o perioada de 12 luni si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 “Investeste in oameni"


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii