Elevii vor putea studia gratuit programe noi de educatie antreprenoriala, economica si de orientare profesionala


     


Dupa zece ani de implementare a programelor sale internationale in scolile din Romania, pentru anul scolar 2015 - 2016, Junior Achievement vine cu o oferta noua, completa, adaptata la cerintele sistemului educational si pietei din Romania si din Europa.

Elevii de scoala primara, gimnaziu si liceu vor putea urma anul viitor intr-o noua editie si cu continuturi didactice structurate de la clasa I la a XII-a programele de educatie antreprenoriala, economica si de orientare profesionala cu ajutorul unor manuale moderne, oferite gratuit de organizatia Junior Achievement Romania.

Ei vor putea studia sub forma de optional discipline precum dezvoltarea abilitatilor pentru viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica si pentru orientare profesionala.

Elevii beneficiaza de sesiuni de webinarii si de mentorat de la profesionisti din sectorul de business si au acces la burse si competitii la nivel national si european.

Fie ca sunt pasionati de informatica, talentati la literatura sau ca vor sa urmeze o cariera in sport sau in inginerie, elevii pot urma optionale de educatie economica care ii ajuta sa inteleaga cum functioneaza societatea si ce legatura exista intre ea si profesia pe care si-au ales-o.

Programele Junior Achievement sunt realizate dupa o metodologie dezvoltata la nivel international si adaptate la nivelul de studiu, programa scolara si realitatea de pe piata muncii din Romania. Manualele si materialele didactice sunt revizuite si actualizate periodic si ajung gratuit pe bancile elevilor datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri din Romania.

Componentele esentiale ale programelor sunt activitatile aplicate, de tip learning by doing si prezenta consultantilor voluntari din mediul de business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii care impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

Pentru anul 2015 - 2016 locurile in programele Junior Achievement sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii