Elvila deschide un magazin in franciza in Medgidia


Retailerul detine o retea de 25 de magazine proprii si 32 de unitati in sistem de franciza in toata tara.

Noul magazin va fi deschis la sfarsitul acestei saptamani, pe 25 octombrie, se arata intr-un comunicat transmis presei de observatorulfrancizei.ro.

In ultimii ani, Elvila si-a extins numarul de magazine noi de mari dimensiuni, dar a investit si in modernizarea magazinelor mici si medii deja existente. Compania detine trei fabrici proprii si o retea comerciala de desfacere nationala.

In cazul unitatilor in franciza, transferul de know-how se face inainte de lansarea acestora, prin training atat in magazin, cat si in fabricile companiei. Perioada de implementare este de aproximativ trei luni, mai ales ca Elvila detine o gama de peste 1.000 de produse pe diferite categorii.

"Francizatii beneficiaza de asistenta la amenajarea spatiului, training in vanzari, consultanta in marketing si management si diferite programe de instruire pentru angajati. Instruim francizatii si in procesul de productie al mobilei, pentru a intelege si cunoaste mai bine produsele", a declarat Flori Moldovan, reprezentant al companiei Elvila.

Printre conditiile de acordare a francizei se numara detinerea unui spatiu comercial a carui suprafata difera in functie de marimea localitatii. Daca unitatea urmeaza sa fie deschisa intr-un oras cu pana la 50.000 de locuitori, spatiul trebuie sa aiba 200 mp; pentru localitatile de pana la 100.000 mp magazinul ar trebui sa aiba 400 mp iar pentru municipii, cel putin 1.000 mp.

Investitia initiala in lansarea acestei afaceri se ridica la cel putin 5.000 de euro, in functie de marimea magazinului si de volumul de produse pe care francizatul ar trebui sa le detina.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii