Endava asteapta facilitatile din partea statului pentru a continua extinderea in Romania


John Cotterell, Chief Executive si fondator la Endava, spune ca intentiile anuntate pana acum de Guvern sunt bune pentru aceasta companie de servicii IT, dar asteapta sa vada care vor fi cele finale.Fondatorul Endava a mentionat ca, desi planurile lor sunt sa-si dubleze numarul de angajati in Romania, in urmatorii trei ani, in functie de facilitatile oferite de autoritatile din tara noastra, o parte dintre aceste angajari ar putea fi facute in alte tari din Europa Centrala si de Est.

La inceputul lunii octombrie, Endava a deschis oficial biroul din Bucuresti, unde are aproximativ 100 de angajati si vrea sa ajunga pana la 150, la sfarsitul acestui an.

De asemenea, pana la jumatatea anului viitor, obiectivul este ca biroul din Capitala sa aiba in jur de 260 de angajati.

Astfel, numarul de angajati al Endava ar ajunge la aproximativ 1.000. In prezent, pe langa biroul din Capitala, Endava mai are in jur de 600 de angajati in Romania, in birourile din Cluj-Napoca (280 de angajati) si Iasi (230 de angajati, dublu fata de inceputul acestui an).

John Cotterell a precizat ca in biroul din Iasi mai au spatiu disponibil pentru inca 100 de angajati si ca iau in calcul sa se extinda in tara noastra in orase cu centre universitare puternice, aeroport si potential de crestere la cel putin 100 de angajati, precum Sibiu sau Timisoara.

Compania mai are un birou in Chisinau, unde lucreaza 250 de angajati, acesta fiind primul deschis in regiune, cu sase ani inainte de a intra in Romania.

Reprezentantii companiei apreciaza, intr-un comunicat de presa, ca suportul din partea autoritatilor le-ar permite ca, pana in 2014, sa numere peste 600 de angajati in Capitala.

"Romania este in continuare o destinatie nearshore atractiva, insa concureaza cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar si cu statele Baltice si Rusia. Cand Guvernul a anuntat noi facilitati pentru IT (n.red. - in vara acestui an), a fost un moment perfect, pentru ca deveniseram agitati, cand vedeam facilitatile oferite de alte tari din regiune", a mai spus John Cotterell.

Biroul din Bucuresti este amplasat in cladirea de birouri AFI Business Park 1, aflata in vestul orasului. Acesta are o suprafata de aproximativ 2.400 mp, distributi pe doua etaje, incluzand 12 sali de conferinte si spatii de relaxare. Investitia in acesta a fost de aproximativ 500.000 de euro, in echipamente IT.

Intentiile si cercetarile de a veni in capitala Romaniei au inceput in luna mai, 2011, cand s-au facut planurile, a fost studiata piata de birouri, talentele de aici si salariile, iar in martie - aprilie 2012, Endava si-a luat angajamentul de a deschide acest birou.

Fondatorul Endava a subliniat ca deschiderea biroului din Bucuresti a fost facilitata de achizitionarea, in mai, acest an, a unei companii, cu o echipa de 17 persoane si care dorea sa se retraga din Capitala.

"Era o echipa mica, care voia sa inchida biroul de aici. A fost o oportunitate sa luam o echipa cu o experienta de sapte - opt ani. Noi aveam atunci doar cinci angajati si era important sa cream o cultura corporativa. Nu negociem alte achizitii. Achizitiile le facem doar strategic - intrarea intr-o noua tara sau pentru ca au o tehnologie pe care vrem sa o aducem in Endava, nu pentru ca sunt 100 de oameni. Ne concentram insa pe cresterea organica", a completat John Cotterell.

CEO-ul Endava a mai spus ca, in medie, salariile din Bucuresti sunt cu cateva procente mai mari decat cele din celelalte orase.

Cifra de afaceri a Endava in anul fiscal 2011/2012 a fost de 37 de milioane de euro, din care cea mai mare pondere, 58%, este realizata cu clientii din servicii financiare, 19% din servicii profesionale, 14% din sectoarele sport&media si 9% de la companii din alte sectoare.

Endava a fost infiintata in anul 2000, avand in prezent aproape 1.000 de angajati in cele opt birouri din Marea Britanie, SUA, Romania si Republica Moldova.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii