Energobit estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 20% in 2009, fata de 2008


Conform reprezentantilor grupului, estimarea are la baza contractele deja incheiate, precum si succesul de care se bucura sectorul energiei eoliene.

Grupul Energobit activeaza in domeniul antreprenoriatului in instalatii electrice si in productia de echipamente electrice. Pentru 2009, compania are deja comenzi precum realizarea lucrarilor electrice de inalta si medie tensiune, fibra optica si sisteme de comanda si control la patru parcuri eoliene majore; modernizarea statiei electrice Sfantu-Gheorghe; modernizarea statiei electrice Gadalin; implementarea sistemului de automatizare a distributiei la Electrica Transilvania Sud, se arata in comunicatul de presa.

In 2008, cifra de afaceri inregistrata la nivelul grupului s-a ridicat la 280 de milioane de lei, Energobit realizand o rata a profitului brut de 10%. Anul trecut, grupul a investit 1,2 milioane de euro in dublarea capacitatii de productie a fabricii pe care o detine la Jibou.

Grupul EnergoBit a castigat in 2008, prin licitatie internationala, si a contractat cu CEZ proiectarea si realizarea lucrarilor electrice ale celui mai mare parc eolian terestru din Europa, de la Fantanele (Dobrogea), contract in derulare, care presupune o investitie totala estimata la 1,1 miliarde de euro.

Tot anul trecut, Grupul Energobit a demarat proiectul pentru construirea propriului parc eolian, in judetul Tulcea. Proiectul presupune o investitie de 30 de milioane de euro si se va derula pe o perioada de doi ani.

Grupul are sediul central la Cluj si activeaza pe plan national prin filialele sale din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta si unitatile de productie din Cluj si Jibou.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii