Enterprise Investors cumpara un pachet majoritar din Netrisk.hu si pregateste extinderea Netas.ro


Valoarea tranzactiei este de 23 de milioane de euro si este prima investitie din Ungaria a Enterprise Investors, fiind realizata prin fondul Polish Enterprise Fund VI.

Potrivit reprezentantilor fondului de investitii, aceasta este cea mai mare tranzactie in comertul online din Ungaria de pana acum, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Tranzactia este una de tip buyout, fondul angajandu-se ca, pe langa Romania, sa extinda Netrisk.hu in Ungaria si in restul tarilor din Europa Centrala si de Est. 

Netas.ro a fost creata in 2009, vanzand in prezent RCA si asigurari de locuinte.

"Prin tranzactia Netrisk.hu, Enterprise Investors se stabileste in Ungaria. Aceasta este o investitie extrem de atractiva pentru noi deoarece multe din caracteristicile companiei corespund cerintelor unui investitor privat", a spus Tamás Tüske, Country Director la Enterprise Investors in Ungaria.

Enterprise Investors a fost consiliat in aceasta tranzactie de Ernst& oung si de White&Case LPP, iar vanzatorii de catre Concorde Corporate Finance si de Szabó Kelemen&Partners Attorneys.

Conform datelor fondului, Netrisk.hu este cel mai mare broker independent online de asigurari non-life (asigurari generale) din Ungaria, distribuind asigurari obligatorii pentru autoturisme, CASCO, asigurari de locuinte si de calatorie.

Netrisk.hu a fost fondata acum 15 ani de CEO-ul si co-proprietarul Zsolt Haraszti, avand in prezent 770.000 de utilizatori.

"In prezent, mai mult de jumatate din proprietarii de autoturisme din Ungaria folosesc Internetul pentru a-si cumpara asigurarea obligatorie si mai bine de 50% dintre ei aleg sa foloseasca Netrisk.hu", se mai spune in comunicatul de presa.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii