Eturia: vanzari de 1 milion de euro in 2008


Eturia, prima agentie de turism “tailor made” (care ofera vacante personalizate) din Romania a inregistrat, in primele 5 luni de la lansare, vanzari de peste 250.000 euro. Pentru anul acesta sunt estimate vanzari de peste 1 milion de euro.

Agentia de turism apartine fostilor proprietari ai Grupului Dasimpex, Sorin si Daniela Stoica. Lansata in urma cu 5 luni, Eturia a inregistrat vanzari de peste 250.000 euro, fapt ce demonstreaza ca romanii au inceput sa renunte la sejururile prefabricate si aleg sa se implice in personalizarea propriei vacante, se arata in comunicatul de presa.

Specialistii Eturia au observat ca romanii au inceput sa renunte sa-si mai faca vacantele in tarile cu care ne-au obisnuit (Grecia, Bulgaria sau Turcia) in favoarea unor destinatii precum Peru, Maldive, Irlanda, Costa-Rica, Brazilia, Galapagos, Thailanda, Australia.

“Vacantele personalizate sunt concepute suta la suta dupa profilul clientului. Turistul poate sa-si faca vacanta asa cum a visat-o, in bugetul stabilit de el, conform cu exigentele si dorintele lui”, spune Sorin Stoica, CEO Eturia.

Initial, Stoica a lansat site-ul eturia.ro, intentia lui fiind sa creeze o agentie de turism 100% online. Pentru ca piata nu este inca pregatita sa acceseze doar mediul online, s-a hotarat sa deschida si prima agentie de “caramida”, in orasul sau, Piatra-Neamt. Investitia in agentia din Piatra-Neamt a depasit cateva zeci de mii de euro. In planul de dezvoltare sunt trecute si alte orase: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj. In agentia din Bucuresti, Stoica intentioneaza sa investeasca peste 50.000 euro.

Eturia dezvolta trei directii principale de business: vacante personalizate pentru turistii cu bugete medii de vacanta, vacante de lux pentru clientii care doresc destinatii mai putin accesibile si pachete de turism motivational pentru companii. De asemenea, o preocupare crescanda este accea de a atrage cat mai multe agentii de turism revanzatoare din Romania pentru care sa pregateasca pachete personalizate.  Anul acesta, Stoica estimeaza ca Eturia va avea vanzari de peste 1 milion de euro.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii