Euler Hermes a lansat Simplicity, un instrument de protectie a cashflow-ului pentru companiile mici 

Simplicity este o polita de asigurare a creditului comercial, care protejeaza companiile mici impotriva riscului de a nu fi platite de catre clientii proprii.

Polita ofera un proces simplu si rapid al cererilor pentru toate datoriile de peste 1.000 lei, astfel, daca o plata ramine restanta, impactul asupra fluxurilor de numerar ale unei companii, este minimizat, se mentioneaza in comunicatul de presa.

In mod standard, companiile sunt acoperite in caz de neplata sau de insolventa a clientului lor pentru un minim de 60% din valoarea datoriei neachitate pina la concurenta raspunderii maxime per Client-Debitor. Aceasta poate fi crescuta la 90%, cu o raspundere maxima mai mare, in cazul in care asiguratul aplica pentru o clasa de risc la Euler Hermes, (prin intermediul platformei online Eolis) si clientul sau este evaluat ca un risc acceptabil.

"Firmele mici recunosc avantajul de a-si proteja afacerea impotriva riscului de a nu fi platite, dar politele de asigurare de credit existente au fost considerate ca fiind prea costisitoare, confuze si ineficiente pentru o afacere cu putin sprijin in managementul riscului de credit. Cu Simplicity, Euler Hermes a creat un produs <out of the box> care nu necesita mai multa administrare decit un RCA sau o polita de asigurare a locuintei, dar care furnizeaza un nivel de protectie care va ajuta administratorii firmelor sa doarma mai linistiti noaptea”, a declarat Cristina Rusuleanu, Director General al Euler Hermes Romania.

Lansat in Romania in urma unui proces extensiv de cerecetare a pietei si a unui rezultat de succes pe alte piete din Europa, precum Belgia, Olanda, Marie Britanie si Irlanda, Simplicity este primul produs de acest gen care raspunde nevoilor specifice ale afacerilor mici, inlaturind necesitatea unei limite de credit.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii