Eurosoft a preluat magazinul online Vexio


Cei implicati au decis sa nu divulge valoarea tranzactiei. Magazinul a fost fondat acum trei ani de Adrian Hanganu, Adrian Pintilie si Adrian Ionascu, care detin din 2006 agentia de creatie si dezvoltare web UIS.

"La sfarsitul lunii Iulie am decis ca ne dorim un exit, astfel incat am cautat un cumparator care sa ofere un pret corect pe magazinul online Vexio, construit in decurs de doi ani de activitate. Am gasit acel cumparator si consideram ca acesta va avea puterea financiara si capacitatea de a duce magazinul Vexio in top 5 in e-commerce-ul romanesc, pe domeniul IT", spune, intr-un comunicat de presa, Adrian Hanganu, co-fondator si Flash developer la UIS si ex managing director al Vexio.

Preluarea a fost integrala, tranzactia fiind incheiata pe 13 august.

"Am achizitionat Vexio pentru ca are o platforma buna, au castigat premii, au o imagine buna si magazinul poate fi mult dezvoltat", spune pentru startups.ro Costinel Ilie, directorul general al Eurosoft 2008, care detine magazinul online Eurosoft Computers.

Acum doi ani, Vexio a primit la Gala Premiilor eCommerce titlul de cel mai bun magazin start-up, iar anul trecut cel de magazinul anului.

"In faza initiala au fost interesati de achizitie aproximativ zece cumparatori, in fazele mai avansate de negociere mai ramanand cinci", spune pentru startups.ro Adrian Hanganu.

Negocierile au durat aproximativ trei saptamani, plata fiind deja facuta.

"Plata a fost destul de consistenta pentru ca cei trei isi merita banii pentru ceea ce au dezvoltat in cei doi ani", mai spune Costinel Ilie.

Adrian Hanganu spune ca cei trei asociati (el, Adrian Pintilie si Adrian Ionascu) sunt multumiti de valoarea tranzactiei, aceasta fiind una castigatoare pentru ambele parti.

Pentru dezvoltarea Vexio se va investi in baza de date, in reclama si in obtinerea unor preturi mai bune ale produselor.

De dezvoltarea web a Vexio se va ocupa in continuare UIS.

Costinel Ilie adauga ca au luat aceasta decizie pentru ca platforma a fost dezvoltata de acestia si pentru ca cei de la UIS sunt buni in acest domeniu, fiind posibil sa mai colaboreze si la alte proiecte impreuna.

Eurosoft 2008 estimeaza pentru acest an o triplare a vazarilor, ajungand la aproximativ doua milioane de euro fata de 600.000 de euro - 700.000 de euro, anul trecut.

"Motivele acestei cresteri sunt acumularea de experienta, negocierea mai buna a preturilor, cresterea numarului de clienti fideli si o platforma mai buna. Momentan, vrem sa dezvoltam cele trei site-uri si sa le consolidam, in acest sens urmand ca la anul sa ne mutam intr-un sediu mai mare", mai spune Costinel Ilie.

Fondatorii Vexio
Cei trei asociati - fondatori ai Vexio (Adrian Hanganu, Adrian Pintilie si Adrian Ionascu) se vor axa pe activitatea din cadrul UIS.

"Au fost doi ani plini de incercari in care am acumulat experienta in e-commerce, experienta ce ne va ajuta sa ne dezvoltam cat mai bine platforma pe care ruleaza sase magazine online in momentul de fata si sa o adaptam cat mai mult pentru cerintele actuale a ecommerce-ului romanesc", spune Adrian Pintilie, Creative director la UIS si ex-director de marketing la Vexio.

In urma tranzactiei, cei trei asociati - fondatori nu mai au voie sa faca un site asemanator cu Vexio.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii