Euroweb Romania mizeaza pe cresterea veniturilor din solutiile Cloud


    


Euroweb Romania, unul dintre principalii furnizori locali de servicii Telecom si ICT pentru clientii business, estimeaza o crestere a veniturilor din solutiile Cloud de peste 50% in 2017, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Ne asteptam ca veniturile noastre din solutiile de tip Cloud sa creasca cu minim 50% in acest an. Piata s-a maturizat, cloud-ul fiind perceput acum ca parte a transformarii digitale a unei organizatii adaptive. Companiile care lucreaza cu clienti la scara mare opteaza pentru astfel de solutii pentru a deveni mai eficiente si pentru a interactiona mai bine cu acestia”, spune Nazmi Çağlar Bölük, CEO Euroweb Romania.

Euroweb a lansat portofoliul de solutii Cloud in urma cu aproape un an, bazandu-se pe solutii Cisco, EMC si VMWare, iar in prezent acesta are o pondere importanta in business. Compania ofera solutii de tip Infrastructure as a Service (IaaS) si Platform as a Service (PaaS). Portofoliul reuneste solutii de virtualizare (VPS-uri si servere dedicate), solutii de voce in cloud si servicii Managed WiFi.

Estimam ca valoarea pietei de solutii Cloud din Romania va urca la aproximativ 180 - 200 de milioane de euro, in contextul unei cresteri regionale accelerate. La nivelul Europei de Est, serviciile enterprise cloud vor creste cu aproximativ 20,7%, fata de 17,48% la nivel global, potrivit studiului Ovum TMT Intelligence 2017”, a adaugat CEO-ul Euroweb Romania.

Compania mizeaza pe mai multe avantaje concurentiale. Solutiile sunt adaptate si configurate nevoilor specifice ale clientilor, care le pot contracta pe perioade limitate sau pe durata unor proiecte. Euroweb dispune de o echipa de suport bine pregatita din punct de vedere tehnic, asigurand administrarea optima a serverelor, dar si de doua centre de date interconectate, cate unul in Bucuresti si in Timisoara. Unul dintre acestea poate activa ca un centru de date de replicare, clientii dispunand de linii de date cu capacitati de la 100 Mbps la 10 Gbps.

Mihai Groposila, Director Comercial Euroweb Romania, spune ca in primele sase luni de la lansarea portofoliului de servicii Cloud compania a atras zeci de clienti, multi dintre partenerii Euroweb pe partea de conectare optand si pentru o astfel de solutie, urmarind continuitatea afacerii/business recovery, comunicatiile Cloud, gazduirea de servere sau business intelligence.

Avem clienti din zona serviciilor medicale pentru care sustinem arhivarea si stocarea de imagistica medicala pentru centrele din tara. Pe partea de e-Learning, clientii se bazeaza pe infrastructura Euroweb in desfasurarea programelor si a cursurilor online. Totodata, oferim servicii de Managed Wi-Fi in retele hoteliere, centre comerciale, spatii de tip office-sharing, aeroporturi, institutii de invatamant sau cu prilejul unor evenimente de amploare”, spune Mihai Groposila.

Compania se adreseaza si altor verticale din industrie, precum broadcasting-ul media, dezvoltarea de software, distributia de automobile, comertul retail, domeniul hotelier etc. De exemplu, calatorii ce tranziteaza Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara, vizitatorii targului de carte Gaudeamus sau participantii la evenimentul de E-Commerce GPeC au avut acces la Internet prin intermediul Euroweb.

Compania ofera si servicii de voce de tip Virtual PBX pentru companii mari cu multiple filiale in teritoriu, reprezentante locale ale unor firme internationale sau furnizori de utilitati publice. In plus, poate asigura consultanta clientilor in contextul implementarii regulamentului european GDPR, care va intra in vigoare pe 25 mai 2018.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii