Express Finance obtine 1 mil. euro pentru finantarea IMM-urilor


Compania a contractat un credit de la Oikocredit pentru a finanta microintreprinderile si firmele mici.

Microintreprinderile si firmele mici vor putea contracta credite intre 1.000 de euro si 25.000 de euro pe o perioada de trei ani, se arata in comunicatul de presa.

Creditele vor fi utilizate pentru a sustine dezvoltarea economica a populatiei, a fermierilor si a firmelor mici care nu au acces suficient la finantare.

Produsele de microcreditare oferite de Express Finance in cadrul acestei finantari vor fi destinate in principal proiectelor de investitii, cresterii efectivului de animale, proiectelor din domeniul serviciilor, capital rulant, si achizitia de mijloace de transport sau echipamente destinate afacerilor, imbunatatiri ale locuintelor si sporirea eficientei energetice a acestora.

In urmatorii ani, Express Finance prevede o crestere a numarului total de credite acordate la 21.750, volumul acestora urmand sa creasca la 110 milioane de euro, prin concentrarea asupra segmentului de piata cu venituri modeste si mici. Valoarea medie a creditului va fi de 5.000 de euro si, prin deschiderea 5 noi birouri, Express Finance va mari gradul de acoperire teritoriala a Romaniei la peste 70%”, spune Silke Mueffelmann, Director General al Express Finance.

Express Finance este o companie infiintata de CHF International, cu sprijin initial din partea USAID Romania. Express Finance este succesorul institutional al programelor de creditare dezvoltate de CHF in folosul intreprinderilor micro, mici si mijlocii si imbunatatirilor locative. Compania se adreseaza firmelor si persoanelor care au acces redus sau limitat la servicii financiare in Romania, in special in zonele rurale.


Un material startups.ro Toate dreoturile rezervate.


Nu exista comentarii