Finantari nerambursabile pentru IMM-uri


Banii sunt oferiti prin programul “e-Crestere” care dispune de un buget de aproximativ 20 de milioane de lei (9 milioane de dolari).

Beneficiarii programului pot fi persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale, microintreprinderile, IMM-urile, asociatiile care activeaza in domeniul agriculturii, societatile cooperative, cooperativele agricole, grupurile de producatori.

Proiectele finantare trebuie sa aiba ca scop imbunatatirea competitivitatii firmelor romanesti pe piata interna si pe pietele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare si solutii informatice de tip e-business. Astfel, proiectele trebuie sa includa propuneri de finantare privind:

- Achizitionarea utilajelor de productie care sa contina elemente inovatoare sau tehnologii moderne, precum si echipamente TIC (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora)

- Achizitionarea drepturilor de exploatare a unei inventii brevetate (prin contract de cesiune sau licenta), precum si licente software si sisteme TIC (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora);

- Achizitionarea de solutii software care pot include urmatoarele: analiza proceselor, dezvoltarea, implementarea si testarea aplicatiei

- Achizitionarea de servicii de consultanta pentru: planuri de afaceri pentru dezvoltarea solutiilor de tip e-business, studii de piata, pregatirea documentatiei proiectului, implementarea proiectului (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora); - Achizitionarea de servicii de instruire (numai taxele pentru cursuri)

- Participarea la expozitii si targuri nationale si internationale (numai taxa de participare) si servicii pentru marketing online (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora)

- Costuri pentru audit.

Valoarea finantarilor oferite variaza de la 33.450 lei pentru persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderi familiale, 223.000 lei pentru IMM-uri si poate ajunge pana la 446.000 lei pentru parteneriatele formate dintr-un IMM (beneficiar) si o unitate de drept public sau privat (partener) atestata in a desfasura activitati de cercetare – dezvoltare.

“e-Crestere” este un program lansat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pentru a oferi finantari nerambursabile sectorului IMM din Romania.
Programul este o sub-componenta a proiectului „Economia Bazata pe Cunoastere” - finantat de catre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, iar apelul pentru proiecte este deschis de astazi pana pe 24 noiembrie 2008. “e-Crestere” este administrat de catre MCTI, prin Unitatea de Management a Proiectului Economia Bazata pe Cunoastere (UMP).

Documentatia necesara redactarii proiectelor poate fi gasita pe site-ul MCTI sau aici.

Proiectele pot fi depuse pana pe 24 noiembrie, ora 14.00, la sediul UMP - MCTI din Bucuresti (Bulevardul Libertatii Nr. 14, Sector 5).


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii