Final Distribution: cifra de afaceri in scadere in T1 2009


Comparativ cu rezultatele din T1 2008, cifra de afaceri a scazut cu 1,5%, ajungand la 3,84 milioane de lei, iar profitul net a scazut cu 2%, ajungand la 199.200 lei.

Final Distribution este importatorul brandurilor Gerard, tigla metalica cu acoperire de piatra naturala (producator AHI Roofing, Noua Zeelanda) si Delta, membrane de protectie pentru acopeirsuri si fundatii (producator DORKEN, Germania), se arata in comunicatul de presa.

Pana la sfarsitul anului, compania estimeaza o cifra de afaceri de 15,5 milioane de lei din vanzarea sistemului Gerard, iar pentru brandul Delta estimeaza vanzari in valoare de 3,8 milioane de lei.

In ce priveste reteaua de vanzari, pana in prezent, compania nu a inregistrat decat cazuri accidentale de intarzieri la plata si nu a inregistrat niciun caz de insolventa intre distribuitorii sai.

Acest lucru se datoreaza politicii prudente de evaluare a distribuitorilor autorizati ai companiei si a unui regim foarte strict de urmarire a platilor si incasarilor, potrivit reprezentantilor Final Distribution.

Cu o prezenta de trei ani pe piata romaneasca, compania a investit in anul 2008 aproximativ jumatate de milion de euro intr-un nou sediu de birouri si spatii de depozitare.

In 2009, investitiile vor fi minime. Pana la sfarsitul anului, Final Distribution va investi circa 180.000 de euro in promovarea brandurilor Gerard si Keylite (ferestre de mansarda).


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii