Finantare de 2 milioane dolari pentru un proiect lansat in Mexic de firma romaneasca Netopia


    


Compania romaneasca Netopia a primit fonduri in valoare de 2 milioane de dolari de la un grup de investitori din Mexic si SUA, pentru Mobilender (mobilender.mx), o aplicatie mobila de finantare rapida, lansata pe piata mexicana in martie 2013.

Mobilender este o aplicatie disponibila gratuit in AppStore si Google Play, prin care utilizatorii pot imprumuta, intr-un interval de pana la 40 de minute, pana la 5.000 de pesos (340 dolari), se mentioneaza in comunicatul de presa.

Serviciul se adreseaza, deocamdata, doar pietei din Mexic si a fost dezvoltat de echipele Netopia din Bucuresti si Sillicon Valley.

Intotdeauna am sustinut ca tranzactiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maxim, pentru ca tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele. De aceea am lansat Mobilender. Aceasta runda de finantare ne intareste increderea in capacitatile noastre de a inova, iar piata din Mexic este perfecta pentru natura proiectului. Este foarte aproape de Statele Unite, are o populatie extrem de larga si ne ofera premisele de a extinde serviciul pe tot teritoriul Americii Latine”, spune Antonio Eram, CEO si Fondator Netopia.

Mobilender este singura companie din Mexic care imprumuta bani in orice moment al zilei, termenul de rambursare fiind de maxim 31 de zile.

In Romania, Netopia este lider de piaţa in ceea ce priveşte procesarea platilor mobile si online, prin serviciul mobilPay şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plaţi online prin card.

In iunie 2010, Netopia mobilPay a devenit primul produs romanesc premiat in cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia romaneasca s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al giganţilor din domeniul IT. mobilPay Wallet se numara si printre cele mai premiate solutii de plata din Romania, numita, printre altele, premiera anului la categoria ”Solutii de plata nebancare” in cadrul Galei Nocash 2014. Tot anul trecut, aplicatia a obtinut primul loc la Mobile Awards Romania, la categoria Payment.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii