Finantare de 550.000 de euro pentru lumea virtuala eRepublik


eRepublik este un joc online de strategie lansat in noiembrie 2007 de catre George Lemnaru si Alexis Bonte.

 “Un procent de 70% din suma oferita provine de la familia Bonte, 22% de la George Lemnaru, 4% de la AGF Private Equity si 4% de la business angels”, a declarat, pentru startups.ro, Alexandre Almajeanu, unul dintre investitorii implicati in tranzactie.

Investitia este o premiera pentru internetul romanesc, deoarece, pentru prima data, o companie Web2.0 cu sediul in Romania atrage investitori internationali de acest nivel.

“eRepublik este un proiect online inovativ, care are deja rezultate foarte interesante si primele semne ca detine un potential puternic pe piata internationala”, spune Guillaume Lautour de la AGF Private Equity.

Conform datelor oferite de companie, numarul total de vizitatori unici ai eRepublik a depasit 395.000, acestia generand peste 46 milioane pagini vizualizate de la lansarea versiunii beta, la sfarsitul lui noiembrie 2007, in conditiile in care proiectul poate fi accesat doar pe baza de invitatie.

Banii obtinuti in urma finantarii vor fi folositi pentru implementarea de noi module in cadrul eRepublik, pentru cresterea echipei ce dezvolta proiectul si pentru lansarea versiunii 1 inainte de sfarsitul lui 2008 (nn. in acest moment, eRepublik functioneaza in varianta beta).

“Versiunea 1 a eRepublik va suferi modificari substantiale fata de versiunea beta actuala, care a fost dezvoltata ca un experiment, pentru a atrage continut, idei si sugestii de la actualii cetateni”, spune George Lemnaru co-founder si CTO eRepublik.

eRepublik este dezvoltat de o echipa de 15 oameni din Spania si Romania, coordonati de cei doi co-fondatori, Alexis Bonte si George Lemnaru.

Investitorii tip business angel care au oferit finantare sunt: Brent Hoberman (co-fondator lastminute.com si fondator mydeco.com); Laurent Laffy (Managing Partner la Arts Alliance si investitor in lastminute.com); Philippe Seignol (MD Netbooster France si associate director Netbooster group); Veronique Marsot Seignol (co-fondator intellego.fr); Stefan Glaenzer (Director Executiv pentru Mendeley si Director lastfm); Alexandre Almajeanu (co-fondatorVoyagerMoinsCher.com si business angel); Mihai Crasneanu fondator Glowria.fr, CEO Grey Juice Lab si partener Result); Diego Meller (co-foundator livra.com).

Cu peste 2,5 miliarde de euro in administrare, AGF Private Equity, membru al Allianz Group, este specializat in investitii in companii nelistate la bursa si se regaseste printre cele mai puternice fonduri de investitii localizate in Paris, Franta. Avand aproape 400 de milioane de euro investite pana in acest moment in peste 60 de companii high-tech, AGF Private Equity este unul dintre principalii investitori in start-up-uri din internetul european.

Brent Hoberman si Guillaume Lautour (AGF Private Equity) vor face parte din consiliul consultativ al eRepublik.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii