Finantare pentru energie regenerabila


Banii sunt oferiti de un fond de investitii strain care vizeaza proiecte in valoare de 50 de milioane de dolari, dar vor fi luate in considerare si proiecte mai mici.

Fondul este in cautare de proiecte si start-up-uri originale din Europa de Est, ce activeaza in domeniul energiei regenerabile, se arata in comunicatul de presa. Reprezentanta fondului in Romania este Mentor Finance, subsidiara a Mentor Group Holdings.

"Desi suntem martorii unei crize financiare care se manifesta in intreaga lume, investitorii sunt in cautare de oportunitati interesante si sigure. Agitatia din domeniul imobiliar va fi inlocuita de noi canale de business, cum ar fi energia verde", spune Osnat Peled, director de Marketing in cadrul Mentor Group Holdings.

Reprezentantii companiei mai spun ca, in ultimii ani, numarul companiilor europene din domeniul energiei a crescut, iar investiile in energia regenerabila stabilesc recorduri in fiecare an.

In plus, tot mai multi antreprenori au in vedere construirea de centrale hidroelectrice, turbine eoliene, campuri de panouri solare sau fabrici pe baza de biomasa.

Aceasta tendinta, impreuna cu potentialul energetic oferit de fiecare zona a tarii, au indreptat atentia fondului si catre Romania.

Antreprenorii romani interesati de obtinerea unei finantari pot trimite catre Mentor Finance, prin email (info@mentor-finance.com), un sumar al proiectului. Dupa ce vor fi analizate de companie, proiectele realizabile vor fi prezentate reprezentantilor fondului de investitii.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii