Firma de consultanta Accrero a intrat pe piata din Romania


Accrero este o companie independenta de consultanta din Polonia, specializata in obtinerea de fonduri europene, ajutor de stat si consultanta in afaceri.

Subsidiara din Romania a companiei are in prezent in lucru proiecte ce vizeaza piata locala in valoare de 50 de milioane de euro, se precizeaza in comunicatul de presa.

Deschiderea biroului din Bucuresti face parte din strategia companiei de extindere in Europa de Est. Accreo este deja implicata in derularea unor proiecte importante pentru companii ce activeaza in diverse sectoare industriale din Romania.

Michal Gwizda, Partener in cadrul Accreo Polonia, considera ca Romania ar trebui sa urmeze exemplul Poloniei pentru a accelera rata de absorbtie a fondurilor europene si a stabili reguli clare pentru companiile care aplica pentru finantare.

Si in Polonia ne-am confruntat cu o inertie in absorbtia fondurilor europene, adaugata la scepticismul investitorilor, dar am reusit sa schimbam aceste lucruri si sa obtinem pentru clientii nostri mai mult de 55% din fondurile totale europene destinate tarii noastre pentru investitii in proiecte noi. Pana la sfarsitul anului, pentru Romania sunt disponibile fonduri structurale de peste 400 de milioane de Euro, iar acordarea lor depinde de identificarea unor oportunitati de piata si cunoasterea mecanismelor aferente”, spune Michal Gwizda.

Laurentiu Dinu, director general la Accrero Romania spune ca unele din domeniile unde compania vizeaza o dezvoltare rapida prin utilizarea fondurilor europene include sectorul energiei regenerabile, inovatiei si extinderea capacitatilor de productie, precum si investitiile greenfield.

Infiintata in februarie 2005, Accreo Polonia s-a plasat pe primul loc in clasamentul firmelor de consultanta, intocmit de revista Forbes in 2009, pentru cea mai eficienta companie din Polonia in obtinerea ajutorului de stat. Pana in prezent, compania din Polonia a acordat consultanta in proiecte de investitii de peste 1,4 miliarde de euro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii