Firma romaneasca CS Vision a investit 35.000 de euro in lansarea unei mese multitouch


Masa a fost realizata de TomTouch, divizia de hardware interactiv a companiei, procesul de cercetare si producere a noii tehnologii intinzandu-se pe sase luni.

Dispozitivul a fost creat in cadrul halei de productie pe care compania o detine la Brasov, se arata in comunicatul de presa. Capacitatea de productie a unitatii din Brasov este de doua - trei mese pe luna.

Masa multitouch poate fi conectata la calculator sau la alte dispozitive, reda diverse aplicatii si poate interactiona cu obiectele asezate pe suprafata sa. De exemplu, se poate viziona un videoclip aflat in memoria unui telefon. Instrumentul poate fi folosit pentru prezentari, divertisment si navigare pe internet, putand fi utilizat in restaurante, cafenele, mall-uri, showroom-uri, expozitii, sali de conferinte si locuinte.

Suprafata mesei poate fi dimensionata in functie de cerintele clientilor. Pretul unei mese la dimensiunile 90 cm (lungime)/ 60 cm (latime)/ 120 cm (inaltime) este in jur de 9.800 de euro+TVA. La aceasta suma se adauga costurile aplicatiilor - minim 1.500 de euro pentru o aplicatie.Masa poate si sa fie inchiriata, pentru 5.000 de euro - 6.000 de euro/ luna, la care se adauga costurile aplicatiilor.

Pana la sfarsitul acestui an, reprezentantii companiei estimeaza ca vor fi contractate in Romania in jur de zece mese TomTouch Multitouch. In prezent, se negociaza cu trei clienti achizitionarea acestei mese.

Divizia Tom Touch aduce companiei cele mai multe venituri, reprezentand in jur de 65% din cifra de afaceri.

CS Vision estimeaza pentru acest an o crestere a afaceri de afaceri cu 50% fata de anul trecut, ajungand pana la 1,5 milioane de euro. In primele sase luni din 2010, compania a avut o cifra de afaceri de 600.000 de euro.

Razvan Bagiu, general manager al CS Vision, spune ca in partea a doua a anului se obtin cele mai multe venituri dintr-un an.

In jur de 70% dintre veniturile companiei provin din contracte publice. Razvan Bagiu adauga faptul ca cele mai multe provin din contracte indirecte, CS Vision fiind subcontractor.

El mai spune ca pentru softul de management RiverRaft, lansat in mai acest an, compania nu a incheiat niciun contract pana in prezent, insa se afla in negocieri si multe dintre discutii au fost legate de partea de finantare si de implementare, pentru care deciziile sunt luate de management.

Firma CS Vision a fost infiintata in octombrie 2002 de Razvan Bagiu, absolvent al facultatii de matematica din Bucuresti.

Pe langa TomTouch, compania mai detine o linie de afaceri care se ocupa de implementara de solutii software.

In prezent, firma are 23 de angajati care isi desfasoara activitarea in Bucuresti si Brasov.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii