Firmele romanesti din sanatate si tehnologii medicale pot aplica pentru o misiune economica in Japonia


Misiunea face parte din programul EU Gateway initiat de Comisia Europeana iar termenul limita pentru inscriere este 25 noiembrie, 2011.


Aceasta etapa a programului este dedicata companiilor specializate in tehnologii medicale si de sanatate care vor sa patrunda pe piata din Japonia, se mentioneaza in comunicatul de presa.

In contextul economic actual, firmele romanesti din domeniul tehnologiilor din sistemul medical si de sanatate pot beneficia, prin intermediul programului EU Gateway, de tendinta la nivel global de crestere a cererii pentru produsele de profil, accesand pietele din Asia”, spune Alexandru Bernea, Consultant in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare, astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si/sau Coreea.

De asemenea, companiile trebuie sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu firme la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru intrarea pe cele doua piete asiatice. Principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Pentru a participa, reprezentantii companiilor completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei.

Daca firma corespunde cerintelor, se trece in a doua etapa, reprezentantii companiilor completand un formular de aplicare.

Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul eu-gateway.eu, si nu presupune plata vreunei taxe din partea aplicantului.

Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

Programul EU Gateway are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite piete, in sectoare de inalta tehnologie si design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si instruire pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii