Firmele romanesti incep sa prefere externalizarea securitatii IT


Aproximativ 54% dintre profesionistii IT din companiile romanesti sunt dispusi sa apeleze la specialisti din exteriorul organizatiei pentru a rezolva problemele de securitate informatica.

Datele se bazeaza pe un sondaj efectuat de Gecad Net in perioada mai-iulie 2008 si la care au raspuns aproximativ 300 de respondenti, se arata in comunicatul de presa.

Dintre participantii la sondaj, 53,7% au mentionat ca sunt dispusi sa apeleze la o companie specializata in securitate IT pentru solutionarea unor probleme legate de protejarea infrastructurii informatice.

Un procent de 35,6% dintre participanti sunt mai increzatori in fortele proprii si nu s-au aratat dornici sa colaboreze cu vreo companie specializata pentru a-si rezolva problemele de securitate IT. Restul de 10,7% dintre respondenti sunt indecisi.

"Am dorit sa vedem daca a crescut increderea managerilor si profesionistilor romani in externalizarea unor actiuni sensibile asa cum este si securitatea informatica a companiei. Din ce am observat in piata in ultimii ani, dar si din rezultatele acestui sondaj, am tras concluzia ca, spre deosebire de anii trecuti, directorii IT ai companiilor romanesti sunt mai deschisi catre o posibila colaborare cu companiile specializate", spune Gabriela Mechea, director general la Gecad Net.

Rezultatele sondajului reflecta si tendinta de crestere a veniturilor din servicii IT pe piata autohtona, intr-un ritm mai rapid decat vanzarea de hardware sau de licente software, spre exemplu.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii