Flamingo: 530 mil. lei piata romaneasca de aparate frigorifice


Reprezentantii companiei estimeaza ca pe piata din Romania vor fi vandute in total 500.000 de unitati in acest an.

Retailerul de produse electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International estimeaza ca, in acest an, va detine o cota de piata de 10% pe acest segment. De asemenea, se estimeaza ca vanzarile de aparate frigorifice vor detine, in 2008, o pondere de 25% din categoria electrocasnicelor albe. In totalul vanzarilor inregistrate de Flamingo, ponderea electrocasnicelor albe este de 20%.

Potrivit oficialilor Flamingo, in acest an, vanzarile aparatelor frigorifice au crescut cu 45%, in perioada aprilie-mai, fata de perioada similara a anului trecut. Pentru luna august a acestui an este estimata o crestere cu peste 30% fata de perioada similara a anului trecut.

"Sezonul estival este unul tipic pozitiv din punctul de vedere al vanzarilor de aparate frigorifice, chiar daca vorbim de o perioada de vacanta. In luna august, se inregistreaza cele mai mari vanzari la nivelul intregului sezon, pentru aceasta categorie de produse”, spune Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Pe acest segment, piata se concentreaza pe modelele „combi” cu doua usi si congelator, segmentul produselor cu o singura usa inregistrand o tendinta de scadere continua. Combinele Side By Side si lazile frigorifice inregistreaza, de asemenea, un potential de crestere.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii