FNGCIMM: Au crescut cererile de plata pentru IMM-urile aflate in dificultate


In primele zece luni din 2009, cererile de plata pentru IMM-urile aflate in dificultate au crescut de circa patru ori din punct de vedere numeric si de aproximativ 11 ori din punct de vedere valoric, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La nivel national, in primele zece luni ale anului 2009, un numar de 5.750 IMM-uri care solicitasera un credit fara a avea garantiile solicitate de banca, au beneficiat de garantii complementare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si a filialelor sale din Focsani, Craiova si Sfantu Gheorghe, valoarea garantiilor acordate fiind de circa 1.618 milioane de lei, se arata in comunicatul de presa.

Volumul garantiilor aprobate reprezinta un grad de satisfacere a solicitarilor de garantare de aproape 80%, diferenta fiind reprezentata de solicitari care nu au indeplinit conditiile de acordare.

FNGCIMM acorda garantii irevocabile, exprese si neconditionate in procent de pana la 80% pentru toate finantarile acordate IMM-urilor de cele mai importante 26 de banci comerciale partenere, inclusiv scrisori de garantie bancara.

De la infiintarea sa, FNGCIMM a garantat credite bancare in valoare de aproximativ 1.700 milioane de euro, pentru circa 11.000 de IMM-uri, valoarea garantiilor acordate depasind 870 milioane de euro.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii