FNGCIMM - o noua sucursala in estul tarii


O noua sucursala a FNGCIMM, cu competente largite, va facilita accesul IMM-urilor din judetele Bacau, Neamt si Vaslui la credite bancare, finantari si consultanta financiara.

Performantele atinse de catre reprezentanta Bacau a FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), au determinat transformarea acesteia in sucursala teritoriala, se anunta intr-un comunicat de presa al institutiei.

Clientii sucursalei Bacau vor beneficia de toate produsele din portofoliul FNGCIMM, de la garantiile acordate IMM-urilor, în completarea garantiilor proprii, pentru creditele acordate de bancile comerciale, pana la finantarile directe sau cofinantarile pentru investitii sau capital de lucru si finantarile speciale destinate sustinerii dezvoltarii turismului si activitatilor de export sau leasing.

Aplicantii pentru accesarea fondurilor europene din judetele arondate sucursalei Bacau vor putea beneficia si de produsele financiare special concepute de FNGCIMM pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene – “Fin Consult”, “Fin Invest” si Garantiile acordate beneficiarilor de finantari din fonduri europene.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

Infiintat in 2001, FNGCIMM are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. La finele lunii septembrie 2007, fondurile proprii se ridicau la valoarea de 291.736.068 lei.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii