FNGCIMM si-a extins reteaua teritoriala


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a ajuns sa opereze prin intermediul a 12 reprezentante, patru sucursale si trei filiale-fonduri locale de garantare.

Recent, FNGCIMM SA-IFN a deschis trei noi reprezentante in judetele Salaj, Arad si Giurgiu, avand in acest moment cea mai dezvoltata retea, comparativ cu celelalte Fonduri de garantare, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

De asemenea, judetele Neamt si Vaslui arondate  Sucursalei Bacau beneficiaza de reprezentanti dedicati.

Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit. Astfel, IMM-urile pot beneficia de garantii complementare din partea fondului in cazul in care solicita un credit si nu dispun de garantii in procentul solicitat de banca.

Pot fi garantate, chiar si pentru IMM-urile nou infiintate, toate tipurile de credite acordate de bancile comerciale, inclusiv scrisori de garantie bancara. La sfarsitul lunii august 2008 FNGCIMM SA a acordat peste 1.100 de garantii in valoare de aproximativ 524 milioane lei.

Conventii de impartire a riscului prin utilizarea garantiilor FNGCIMM SA sunt semnate cu 21 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti,  cel mai recent partener bancar al fondului fiind Piraeus Bank.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii