Fondul pentru mediu, provocarile anului 2017 - eveniment dedicat politicii comunitare de mediu


    


Politica comunitara de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, Romania riscand sa fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement in ceea ce priveste gestionarea deseurilor.

Ca urmare a blocajului de pe piata nationala, referitor la gestionarea deseurilor si a imposibilitatii atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de catre Uniunea Europeana, incepand cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificari contributiilor la Fondul pentru mediu.

In acest context, BusinessMark Events Management alaturi de Deloitte Romania si Reff&Asociatii organizeaza pe 27 septembrie, la Hotel Intercontinental Bucuresti, conferinta ”Fondul pentru mediu, provocarile anului 2017”.

In cadrul evenimentului se vor discuta subiecte legate de impactul  noilor modificari asupra obligatiilor de raportare si asupra taxelor ce trebuie platite la Fondul pentru Mediu.

Printre temele abordate in cadrul evenimentului, organizatorii mentioneaza:
• Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate (“OTR”) si generatorul de deseuri?
• Elemente contractuale de protectie a operatorilor economici generatori de deseuri: la ce sa fim atenti cand semnam un contract cu un OTR?
• Cum efectuam corect trasabilitatea deseurilor?
• Taxa pentru ambalaje: cine si cand o datoreaza conform noilor prevederi legale?
• Se mai taxeaza bunurile destinate dezmembrarii?
• Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?
• Aveti obligatia sa va inregistrati la ANPM pentru achizitionarea echipamentelor electrice si electronice (“EEE”) a produselor ce contin baterii sau acumulatori?
• Cand trebuie sa platim taxa pentru deseurile de EEE-uri si de baterii/acumulatori?
• Sunteti obligat sa implementati un sistem de colectare a deseurilor de EEE?

Printre specialistii care vor dezvolta tematicile propuse se numara Mihai Petre, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte Romania; Silvia Axinescu,  Avocat, Reff & Asociatii; Daniela Neagoe, Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte Romania.

startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii