Fonduri pentru IMM-urile din sectorul industrial


BERD va pune la dispozitie pana la 40 de milioane de euro bancilor comerciale din Romania, pentru oferirea de imprumuturi IMM-urilor din sectorul industrial.

Bani sunt oferiti in cadrul programului "Schema de finantare pentru IMM-uri in vederea alinierii acestora la acquis-ul comunitar" - Phare 2006/018-147.04.01.03.03, care completeaza facilitatea de finantare pentru sprijinirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii.

Fondurile sunt destinate modernizarii companiilor pentru a le ajuta sa se alinieze la standardele Uniunii Europene (UE) in domeniile protectiei mediului, sanatatii si protectiei la locul de munca si calitatii produselor. Folosind aceste imprumuturi, IMM-urile vor putea face fata presiunii concurentei de pe piata UE si sa se alinieze reglementarilor si mecanismelor comunitare.

BERD va oferi imprumuturi in valoare de cate 20 de milioane de euro celor doua banci participante din Romania, respectiv Banca Comerciala Romana (BCR) si BRD-Groupe Societe Generale.

Finantarea BERD va fi completata cu un grant de 10,2 milioane de euro din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei pentru asistenta tehnica privind pregatirea proiectelor si pentru stimularea bancilor si a beneficiarilor finali.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii