Fondurile europene ar putea fi solutia pentru a creste economia Romaniei


Afirmatia a fost facuta de Marie-France Raynaud, Deputy Chief Economist al Country Risk si Economic Studies la Coface.


Ea a mai spus, in cadrul conferintei Risc de Tara, organizata de Coface, ca bancile ar putea ajuta cresterea absorbtiei de fonduri europene, prin imbunatatirea conditiilor de creditare, atunci cand sunt implicate finantari nerambursabile.

Profesor Doctor Daniel Daianu a subliniat si el ca o rata mai mare de absorbtie a fondurilor europene este una dintre principalele conditii pentru a creste economia tarii noastre in urmatorii ani.

"As antrena proiectele din bani europeni in infrastructura si agricultura. Sa folosim intens fondurile europene ar arata ca se intampla ceva bun in administratia publica", a adaugat Daniel Daianu.

De asemenea, el a mai spus ca alte solutii pentru Romania sunt de a creste taxele pentru pamant si de a extinde legaturile comerciale dincolo de granitele Uniunii Europene, de care tara noastra nu se poate decupla.

"In aceasta perioada, a nu fi in zona euro este un atu. Daca nu esti pregatit sa fii in zona euro si esti acolo, mori cu euro in brate. Oamenii care ne conduc ar trebui sa fie foarte pragmatici, sa vada ce masuri au reusit si care nu dintre cele luate in diferite tari", a completat Daniel Daianu.

Marie-France Raynaud si Cristian Ionescu, Cluster Country Manager la Coface Romania, Bulgaria si Slovacia, au subliniat si ei dependenta puternica a Romaniei de Uniunea Europeana.

Conform datelor Coface, Romania poate ajunge la un PIB similar celui din 2008 peste trei ani.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii