Foodpanda: o treime dintre romanii care isi comanda mancarea de pe Internet aleg plata cu cardul


    


Ponderea romanilor care comanda mancare online si opteaza pentru plata cu cardul este in creştere. In primele doua luni ale acestui an, peste 30% dintre cei care au comandat mancare online, au ales aceasta modalitate de plata, dintre care 25% au optat pentru plata online, cu cardul, iar restul de 5% a ales sa achite prin POS mobil, conform datelor foodpanda.ro.

In ceea ce priveste valoarea medie a comenzilor, la nivel national, aceasta s-a situat la aproape 63 de lei pentru comenzile platite online cu cardul, respectiv 61 de lei pentru cele achitate prin POS mobil, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. 

"Rezultatele lunilor ianuarie - februarie ale acestui an ne determina sa credem ca va exista o crestere constanta a platilor cu cardul pe tot parcursul lui 2017. Cea mai mare evolutie a avut-o valoarea totala a sumelor achitate online cu cardul, care a inregistrat o crestere de 38% in primele doua luni ale lui 2017, fata anul anterior", spune Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.

Conform datelor centralizate de companie, sub 2% din cei care isi comanda mancarea de pe Internet opteaza pentru plata cu tichetele de masa. Media bonurilor folosite pentru plata unei comenzi plasate pe foodpanda este de aproximativ sase tichete.

Bucurestenii, clujenii si timisorenii folosesc cel mai des plata cu cardul pentru achitarea preparatelor culinare comandate. in ceea ce priveste valoarea medie a comenzilor achitate cu cardul, aceasta difera in functie de fiecare oras in parte. Cei din Capitala achita prin intermediul cardului, in medie, 64 de lei per comanda, in timp ce locuitorii din Cluj-Napoca si Timisoara platesc, in medie, 52 de lei, respectiv 42 de lei pentru o comanda.

Potrivit Country Manager-ului foodpanda, din totalul comenzilor din Bucuresti platite cu cardul, aproximativ 15% au fost inregistrate in aplicatie, din care 12% au reprezentat comenzile platite online, iar restul au fost cele achitate prin intermediul POS-ului. De asemenea, ponderea comenzilor din Bucuresti lansate de pe desktop a fost de 11,7%, 10% reprezentand cele platite online, iar 1,7% comenzile achitate prin POS mobil.

In ceea ce priveste cea mai mare comanda achitata online cu cardul la inceputul acestui an, aceasta a fost in valoare de aproximativ 580 de lei si a provenit din Bucuresti. Cea mai mare comanda platita prin intermediul POS-ului mobil a fost de 380 de lei, cu acelasi oras de provenienta.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii