Gecad Net: venituri in crestere cu peste 40% in 2007


Gecad Net, companie membra a Grupului Gecad, a incheiat anul fiscal 2007 cu o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul anterior.

"Pana in 2005, compania se concentra foarte mult pe vanzarea de licente software. In ultimii ani ,am incercat si am reusit sa ne impunem pe piata cu servicii IT profesionale, fapt care ne-a ajutat sa majoram veniturile companiei dar si profitabilitatea acesteia. Pentru aceasta, am organizat compania pe linii separate de business, cu echipe dedicate de consultanti si specialisti tehnici", spune Gabriela Mechea, director general la Gecad Net.

Peste 50% din cifra de afacei a Gecad Net in 2007 provine din furnizarea de solutii si servicii CAD (Computer Aided Design), aceasta linie de business inregistrand si cea mai mare crestere - 49% fata de 2006, se arata in comunicatul de presa.

Pe baza unei experiente de 16 ani in domeniul aplicatiilor CAD, anul trecut, compania a inceput sa dezvolte software pentru proiectare asistata, urmand ca in acest an sa scoata pe piata prima solutie proprietara.

"Avand in vedere aceste premise, estimam ca veniturile din proiecte CAD in 2008 vor creste cu minimum 30%", mai spune Gabriela Mechea.

Aproape 18% din veniturile companiei pe 2007 au provenit din furnizarea de solutii de securitate. Aplicatiile de business si serviciile de infrastructura IT, in special cele pe platforme Microsoft, au contribuit cu aproape 30% la veniturile Gecad Net in 2007.

"In acest an, ne dorim sa obtinem venituri cu cel putin 25% mai mari decat in 2007. Vanzarea de licente catre consumatorii individuali si companiile foarte mici se va face aproape exclusiv online, prin intermediul Gecadshop.ro, magazinul nostru virtual", precizeaza Gabriela Mechea.

Gecad Net este o companie specializata in comercializarea si implementarea aplicatiilor software, furnizeaza optiuni adecvate de licentiere, servicii IT integrate si asigura solutii profesionale de securitate IT sub brandul propriu, Sentinet.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii