George Butunoiu: In Bucuresti, sunt destule restaurante bune
Headhunter-ul si directorul de proiect al site-ului Restograf.ro, spune ca, in Capitala, concentratia de restaurante bune, fata de totalul acestora, este la fel de mare ca in Viena sau in orasele mari din Germania, dar mai mica decat in Franta, Spania si Italia.
Restograf.ro este un site despre piata gastronomica din Bucuresti, fiind lansat anul acesta, in martie, se arata in comunicatul de presa.
George Butunoiu a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca pe site sunt listate in jur de 1.000 de restaurante, din care circa 400 au fost evaluate.
In aceste zile, site-ul va atinge 500.000 de vizitatori, cu o medie de 4.000/zi, pe ultima luna, din care 3.000 de unici.
Pentru anul viitor, Restograf.ro isi propune sa devina arbitrul necontestat (prin notorietate, respectabilitate, volum etc.) al pietei gastronomice bucurestene si sa extinda modelul si in alte orase importante ale Romaniei, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Despre piata gastronomica din Capitala
George Butunoiu a spus ca alta concluzie pe care a tras-o dupa doi ani si ceva de cand scrie cronici gastronomice este ca restaurantele din Bucuresti au meniuri imense, cu sute de feluri de mancare, desi nu le pot face pe toate la fel de bine.
El a detaliat ca strainii se mira cand vad cate feluri au in meniu, in general, restaurantele din Capitala.
"Marile restaurante nu fac mancarea decat cu produse proaspete si nu au decat cateva feluri in meniu", a completat George Butunoiu.
El a mai spus ca restaurantul din Bucuresti unde a gasit cele mai multe feluri de mancare (266) este Thalia.
"In Bucuresti, patronii se concentreaza pe amenajarea restaurantului si se ocupa mai putin de bucatarie si de ceea ce pun in farfurie. In tarile dezvoltate este invers, se ocupa de cea ce pun in farfurie si, apoi, daca le mai ramane, de amenajare", a subliniat George Butunoiu.
Poetul Mircea Dinescu a spus si el ca, la fel ca in literatura, in domeniul restaurantelor sunt foarte multi “nechemati”.
"Intr-adevar, se investe mult in cadru si mananci execrabil intr-un cadru superb", a detaliat Mircea Dinescu.
Poetul a acordat premiile Restograf, mentionand ca saptamana viitoare va deschide propriul restaurant in Bucuresti.
Premii pentru cele mai bune restaurante
Restograf.ro a desemnat Heritage drept cel mai bun restaurant din Capitala, in cadrul unui eveniment care a acordat premii celor mai bune astfel de unitati din oras si a publicat “Lista 133” (restaurante din Bucuresti pe care reprezentantii Restograf.ro le recomanda in mod special).
George Butunoiu a precizat ca in acordarea premiilor s-a luat in considerare exclusiv mancarea si nu alte criterii precum decorul, preturi, ambianta, amenajare si servicii etc.
"Cu siguranta, unii se vor mira de ce restaurante care s-au impopotionat si-au investit mult in decoruri nu sunt premiate si altele care arata studentesti sunt", a detaliat directorul de proiect al Restograf.
“Lista 133” este publicata de patru ori pe an, in decembrie, martie, iunie si septembrie, avand un numar fix de restaurante.
"Republicarea periodica se face pentru a permite intrarea restaurantelor de top nou aparute in intervalul dintre doua publicari. Lista 133 contine numai restaurante evaluate de catre Restograf, asa ca este posibil ca unele dintre restaurantele mari ale Bucurestiului sa nu se regaseasca, daca nu au fost inca vizitate de catre evaluatorii Restograf", se mentioneaza in comunicatul de presa.
Pe langa George Butunoiu si Mircea Cinteza, printre cei care au fondat Restograf se numara deputatul Theodor Paleologu, filologul Adrian Papahagi (doctorul in studii medievale al Universitatii Sorbona - Paris IV), Nancy Nemes Bagdasar (Marketing Consumer&Online la Microsoft Central&Eastern Europe), Petre Guran (cercetator stiintific la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane) si omul de afaceri Valeriu Nistor.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.