Grupul Quasar din Deva a intrat pe piata apelor minerale cu o investitie de 5 milioane de euro


Marca de apa carbogazoasa lansata pe piata este Aqua Sara. Investitia este primul pas al grupului pe aceasta piata, anul viitor intentionand sa inceapa productia pe segmentul apei plate si, ulterior, pe cel al sucurilor.

Compania care se realizeaza productia de apa carbogazoasa este Ape Minerale Boholt (Hundedoara), sub brandul Aqua Sara, se arata in comunicatul de presa.

Apa este produsa pe izvoarele de la Boholt, care sunt atestate de pe vremea romanilor, iar pe vremea imperiului austro-ungar aici se imbutelia apa minerala care se vindea la Viena.

In 2007, actionarii Quasar au achizitionat izvoarele Boholt de la stat.

"Cand a fost achizitionata, fabrica era degradata. Dupa achizitionare, a fost daramat tot si reconstruit. Unul dintre motivele pentru care s-a decis o astfel de investitie este potentialul, pe termen lung, al pietei de apa minerala din Romania. Inainte de a cumpara, proprietarii au facut un studiu de piata in Romania si au comparat nivelul de consum cu cel din tarile dezvoltate. Nivelul de consum din Romania este mult mai mic, insa exista potential de dezvoltare. Un al doilea motiv pentru o astfel de investitie este oportunitatea data de calitatea apei minerale, care este comparabila cu Borsec si Tusnad", spune pentru startups.ro Gabriel Dalea, Country Manager la Ape Minerale Boholt.

Investitia de 5 milioane de euro include achizitionarea izvoarelor si reconstruirea fabricii. Se estimeaza ca aceasta investitie va fi recuperata in cinci - sapte ani.

Apa minerala Aqua Sara este pozitionata pe segmentul mediu plus, punand la dispozitie doua tipuri de sticle (de 0,5 litri si 1,5 litri).

In prezent, compania se afla in faza de construire a retelei de distributie, dupa care va incepe promovarea brandului. In prezent, Aqua Sara este distribuita in judetul Hunedoara si in judetele limitrofe, in reteaua OMV Petrom. Compania este si in faza avansata de negociere cu trei - patru lanturi de retail pentru comercializarea apei si prin intermediul acestora, in zona Muntenia si Bucuresti.

Gabriel Dalea spune ca anul viitor compania va finaliza si o investitie intr-o fabrica de apa plata, care va fi amplasata in muntii Hateg. Investitia in aceasta fabrica este estimata la 30 milioane de euro, deoarece in aceeasi arie va fi amplasat si un centru logistic al companiei. De asemenea, in aceeasi fabrica se intentioneaza pe viitor fabricarea de sucuri.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii