”Hacking Health” - hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est


Evenimentul organizat de Smart Everything Everywhere (organizatie fondata de initiatorii GovITHub) si de Johnson&Johnson Romania, va avea loc in Bucuresti, pe 28 si 29 octombrie 2017.

 

Misiunea ”Hacking Health” este sa reuneasca profesionisti si mentori din domeniul sanatatii, dezvoltatori si arhitecti de software, studenti, tineri antreprenori din domeniul IT, precum si experti din industria si managementul serviciilor medicale, cu scopul de a genera idei inovatoare si solutii practice de software si tehnologie cu impact pozitiv si imediat asupra starii de sanatate a pacientilor din Romania si cu un efect pozitiv sistemic.

Pe parcursul celor doua zile din octombrie participantii vor lucra impreuna pentru a crea platforme digitale si educative care sa faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente si soluţii inovatoare. Apelul pentru inscrieri va fi lansat la inceputul lunii spetembrie 2017.

Hacking Health e menit sa sustina sectorul de sanatate si va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din Romania si piata de healthcare. In primul rand, ne dorim sa gasim in cadrul acestui eveniment idei cu potential real, cele mai noi tehnologii care sa poata sustine ulterior platforme si aplicatii de interes national. Acestea se vor adresa tuturor cetatenilor, dar vor fi utile si pentru autoritati sau pentru asociatiile de pacienti”, spune Dan Nechita, Presedinte al Smart Everything Everywhere (SEE).

Reprezentantii SEE spun ca initiativa a aparut in contextul in care Romania este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este in continua crestere: la nivel global, 87% dintre romani detin un smartphone si admit ca principalele beneficii oferite sunt mobilitatea si accesibilitatea informatiilor. Cu toate acestea, Romania ocupa ultimul loc din Europa in ceea ce priveste procesul de digitalizare a economiei, in ciuda recomandarilor venite din partea institutiilor internationale acreditate, atat din zona medicala, cat si cea economica. Initiativa vine si in sprijinul obiectivului de crestere a accesului la tehnologia IT setat in Agenda pentru Dezvoltare Sustenabila a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

La finalul ”Health Hackathon” participantii vor prezenta mai multe prototipuri construite sa raspunda unor nevoi specifice ale sistemului de sanatate. Vor fi alese trei echipe castigatoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-si dezvolta ulterior solutiile si aplicatiile inovatoare pe parcursul urmatoarelor luni. Profesionisti recunoscuti din companii prestigioase de software, din domeniul medical si antreprenori vor juriza si mentora in etapa initiala a hackathonului, dar si pe parcursul dezvoltarii proiectelor.

Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizatie ce actioneaza ca un catalizator pentru transformarea digitala a Romaniei. SEE ofera un cadru pentru accelerarea tranzitiei Romaniei catre era digitala, canalizand potentialul neexploatat al tarii, facilitandu-i cresterea, dezvoltarea si pozitionarea ca un hub regional si european de inovatie. SEE se concentreaza pe trei piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orase inteligente si cetateni conectati; digitalizarea statului.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii