Helco: 6,5 mil. euro pentru un nou spatiu de productie


Compania a achizitionat un spatiu de productie si logistica in Craiova, langa uzina Ford.

Grupul Helco din Craiova, producator de utilaje pentru industria alimentara, a cumparat la inceputul acestui an un spatiu de productie si logistica de 12.000 mp pe platforma industriala de sud a Craiovei, langa uzina Ford. Valoarea tranzactiei incheiate cu grupul Samar Italia este de 6,5 milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.

"Am facut aceasta investitie pentru a continua dezvoltarea grupului Helco, atat in ceea ce priveste capacitatea de productie, cat si pe cea comerciala. Aceasta achizitie ne ofera posibilitatea implementarii proiectului <Crearea unui centru national de cercetare pentru utilaje in industria alimentara>. Din punct de vedere comercial, preconizam o triplare a capacitatii de vanzare a liniilor de industrie alimentara, datorita scaderii costurilor de productie, precum si maririi showroom-ului”, spune Radu Hurezeanu, general manager al Helco Group.

Imediat dupa inceperea activitatii la capacitate maxima, se estimeaza producerea in spatiul cumparat a unui numar de 4.000 de cuptoare pe an. Acestea se adreseaza in principal domeniului de panificatie si patiserie precum si HORECA.

Alaturi de productia de cuptoare, in cadrul grupului Helco se va dezvolta si o latura specializata in prelucrarea metalica.

Grupul Helco detine firme ce activeaza in mai multe domenii de business, printre care se numara consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii