hipMenu, platforma online de comenzi de mancare continua cresterea pe piata din Timisoara


     


hipMenu, platforma de food ordering activa in Cluj-Napoca, isi continua ascensiunea si pe piata din Timisoara. Astfel, in doar cateva luni de la lansarea pe noua piata, aplicatia a atras in portofoliu 20 de restaurante din Timisoara, reprezentantii acesteia asteptandu-se ca in cel mai scurt timp sa devina si prima optiune a timisorenilor atunci cand vine vorba de livrarea meselor, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

"Expansiunea in Timisoara a venit ca o etapa naturala in procesul de extindere a business-ul hipMenu, mai ales prin prisma faptului ca aceasta piata este foarte asemanatoare cu cea din Cluj-Napoca, pe care noi am ajuns deja sa o cunoastem foarte bine. De asemenea, alte considerente care au  contribuit la luarea acestei decizii tin si de numarul tot mai mare al restaurantelor premium care apar in acesta zona si de interesul  ridicat pentru tehnologie si pentru gadget-uri pe care il  prezinta tinerii din  vest",  spune Dan Klausmeier, CEO Cloud Treats Romania, compania cre detine aplicatia.

Potrivit reprezentantului companiei, echipa hipMenu este intr-un continuu proces de prospectare a noii piete, aflandu-se in diferite stadii de listare si cu alte restaurante din Timisoara.

Obiectivul nostru este ca pana la sfarsitul anului sa avem listate toate restaurantele importante din Timisoara, astfel incat clientii de aici sa aiba posibilitatea de a alege dintr-o gama si mai varianta de preparate si bucatarii. De asemenea, ne dorim ca din ce in ce mai multe restaurante sa poata beneficia de avantajele competitive pe care le ofera platforma noastra”, adauga Dan Klausmeier.

El spune ca principalele beneficii care decurg odata cu listarea unui restaurant in cadrul unei aplicatii specializate de livrari se reflecta atat in fidelizarea sau atragerea de noi clienti, cat si in scaderea semnificativa a costurilor de marketing, operationale sau de procesare a comenzilor.

Cand vine vorba de numarul de comenzi facute de clujeni sau timisoreni prin intermediul aplicatiei hipMenu, acestea se ridica, doar in ultimul an, la peste 450.000, trendul fiind ascendent, de la o luna la alta, in ambele orase.

Referitor la principalele preferinte culinare ale timisorenilor, conform ultimelor analize realizate de hipMenu, acestia aleg sa comande preparate cat mai simple, atat cand vine vorba de comenzile la birou, cat si seara, pentru cina. Astfel,  pizza, sandwich-urile, diferitele sortimentele de pui sau mancarurile orientale se regasesc printre principalele alegeri ale acestora in ultima perioada.

In ceea ce priveste valoarea medie a comenzilor facute zilnic de timisoreni, aceasta se ridica la aproximativ  40 de lei, suma fiind constanta atat in timpul saptamanii, cat si pe durata weekend-ului.

Incepand cu aceasta luna, timisorenii vor avea la dispozitie si o noua versiune a aplicatiei, disponibila utilizatorilor de iOS si Android, care vine cu imbunatatiri considerabile, atat la nivel de interfata, cat si in ceea ce priveste functionalitatea.

hipMenu colaboreaza in prezent cu peste 50 de restaurante din Cluj-Napoca si Timisoara si, in acest an, isi propune atat dezvoltarea portofoliului de restaurante din aceste doua orase, cat si expansiunea pe alte piete de interes din Romania.

Dezvoltarea hipMenu a fost facuta in 2013, cu ajutorul unei echipe de clujeni, aplicatia fiind proprietatea Cloud Treats, o companie americana, localizata in Los Gatos, California, care a conceput si aplicatii individuale pentru restaurante precum Subway, Marty sau Indigo.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii